Уайоминг е "щатът на Тръмп", Клинтън с най-много поддръжници в столицата

OFFNews 10 ноември 2016 в 15:59 6963 0

Доналд Тръмп е получил най-силна подкрепа в Уайоминг, а неговата опонентка Хилъри Клинтън има най-много поддръжници във Вашингтон-столица, сочат данните от изборите в САЩ. 

За Тръмп в Уайоминг са гласували 70,1% от избирателите. Над 60% подкрепа Тръмп получава и в Небраска, Северна и Южна Дакота, Оклахома, Арканзас, Западна Вирджиния, Кентъки, Алабама и Тенеси. 

Клинтън пък е най-популярна във Вашингтон-столица, където за нея са гласували 92.8% от избирателите.

Над 60% от избирателите са подкрепили Клинтън в Калифорния, Мериленд, Вермонт и Масачузетс. Висока е популярността на Хилъри Клинтън и в щата Ню Йорк, където тя е била подкрепена от 58,8% от избирателите. 

Кандидатът на републиканците победи в почти всички ключови за крайния резултат щати, сред които Флорида, Пенсилвания, Охайо, Джорджия, Северна Каролина. 

Клинтън удържа победа в едва три от тези щати - Вирджиния, Колорадо и Невада.

Резултатите на двамата обаче са много близки. Най-голяма е разликата между двамата в Айова (9,4%) и Охайо (8,6%).

Една от големите победи на Тръмп на изборите беше Пенсилвания, тъй като на последните шест поредни избори щатът гласуваше за кандидата на демократите. 

Важна се оказа и победата на Тръмп във Флорида, като се има предвид, че щатът гласува два пъти за Барак Обама. Не е маловажен и фактът, че преднината на Тръмп в щата е малко повече от процент. Кандидатът на Либертарианската партия Гари Джонсън получава 2,2%, което означава, че ако Клинтън беше успяла да привлече на своя страна гласувалите за него, щеше да получи достатъчно гласове, за да спечели във Флорида.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови