The Telegraph: НАТО разработва дублиращи маршрути за доставка на US оборудване и войски при война с Русия

Според шефа на логистиката един от маршрутите минава през България

OFFNews 04 юни 2024 в 13:37 4049 3

Войната в Украйна.

Снимка Telegraph

Войната в Украйна и паралелни маршрути.

Ръководителят на логистичното командване на НАТО генерал-майор Александър Золфранк обяви пред британския вестник "Телеграф", че се разработват дублиращи маршрути за доставка на американско оборудване и войски на източния фронт в случай на война с Русия.

Според Золфранк, цитиран и от руската редакция на Би Би Си, в момента Алиансът разработва няколко алтернативни маршрута за доставка до страните от източния фланг. От казаното става ясно, че България също влиза в плановете.

Основният маршрут минава от голямото пристанище Ротердам в Нидерландия по железопътна линия през Германия до Полша. НАТО обаче се опасява, че този маршрут може да бъде невъзможен в случай на руски атаки срещу Ротердам или други пристанища в Северна Европа.

Золфранк признава, че НАТО може да не разполага с достатъчно средства за противовъздушна отбрана, за да покрие всички логистични центрове.

"Видяхме как Русия атакува логистични бази в Украйна. Това трябва да наведе до извода, че е ясно, че големите логистични бази, каквито ги познавахме от Афганистан и Ирак, вече не са възможни, защото ще бъдат атакувани и унищожени на много ранен етап при конфликтната ситуация", казва генералът.

"Що се отнася до противовъздушната отбрана ... тя винаги е недостатъчна. Не мога да си представя ситуация, в която средствата за противовъздушна отбрана да са достатъчни", допълва той.

По думите му сега планирането на НАТО е съсредоточено върху установяването на алтернативни маршрути за придвижване на войски и оборудване: ако северноевропейските пристанища не работят, ще се използват пристанищата в Италия, Гърция и Турция.

Планът е войските да се придвижват от Италия през Словения и Хърватия до Унгария, която също граничи с Украйна, и от Гърция и Турция през България до Румъния.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11524

    3

    Танас

    04.06 2024 в 22:20

    Да повторят лендлийза, ама тоя път без да дават техника и суровини на руснята и със, а не срещу Япония.. Ще стигнат до Урал за нула време!

    1010

    2

    Диоген

    04.06 2024 в 15:26

    Ауууу..потрес за зеления чорапогащник и цялата кохорта русороби.
    Ще си имат нова опорка
    Пък и тролчетата да заработят някоя рубла.
    Нали всички са стратези и разбирачи

    1000

    1

    Дядо Праз

    04.06 2024 в 15:09

    Турция я отпишете,Ердоган малко ще се ,,сниши''.Съмнявам се че ще разреши да се ползва Инджирлик,пък и която и да е Турска база за удари срещу Русия.Да се готвят Безмер и Графа.
     
    X

    За и против Гей парада