Терористът Стрелков: Путин да слезе от розовото пони. След 2-3 месеца ще е късно

OFFNews 05 септември 2022 в 10:15 16863 4

терористът
Терористът Игор Гиркин-Стрелков.

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков отправи нова порция критики към военното управление в Москва и предупреди, че остава малко време преди загубите на фронта в Украйна от тактически да се превърнат в съвсем сериозно поражение.

В канала си в Телеграм той потвърди, че ВСУ са успели да превземат Високопиля в Херсонска област и определи това като "чуствителен тактически неуспех".

Стрелков се подигра на последните заявки на чеченския лидер Рамзан Кадиров, който обяви, че неговите брадати войници са предприели нова офанзива в Донбас. 

"Няма да коментирам подробно изявленията на Рамзан Ахматович. Просто ще ви напомня, че всички негови предишни изявления за "конкретни", "ефективни" и други "етапи" се оказаха... как да го кажа по-меко... "не отговаряха на действителността", написа той в Телеграм.

Според руския краен националист обяви и че е песисимст, наблюдавайки хода на бойните действия.

"Не очаквам НИКАКВИ големи успехи на руските въоръжени сили през следващите 2-3 месеца. А какво ще стане след това? След това промяна може да има, ако Кремъл престане да "лети на сини облаци на розови понита" и намери сили да погледне истината в очите", категоричен е Гиркин-Стрелков.

Според него е крайно време специалната военна операция да бъде заменена от истинска война (с военно положение, мобилизация на армията и икономиката и т.н.).

"Но ако кремълските старейшини не се решат да направят това, след 2-3 месеца ще имаме не тактическо поражение, а съвсем сериозна загуба. И това е - подчертавам - една доста оптимистична прогноза (по отношение на началния момент на бъдещите поражения)", написа терористът в Телеграм.

Стрелков е издирван от 2014 г. от властите в Киев военнопрестъпник. Той бе командир на незаконните въоръжени формирования в Донбас, които запалиха войната в Украйна. За целта той получаваше щедро финансиране от близкия до Кремъл олигарх Константин Малофеев. Бившият полковник от ФСБ, който бе министър на отбраната и един от лидерите на сепаратистите от т. нар. ДНР, се смята и за основния заподозрян за свалянето на малайзийския Боинг-777, на борда на който загинаха 298 души.

След началото на войната в Украйна Гиркин-Стрелков обаче изобщо не пести критиките си към Кремъл. Смятан е за последовател на крайните нацисти в руската политика, които обвиняват Путин в мекушавост и нерешителност. Във видеопосланията си напоследък той често говори за това, че генералите в руската армия и ръководството на Министерството на отбраната в Москва са идиоти, които ще загубят войната, и че рискът Русия да се разпадне е много голям.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

4

Valioka

05.09 2022 в 20:47

И доливо, да не забравяме, че рашките щяха да спечелят войната с нацистите без мощната финансова и военна помощ от Щатите, ама друг път... Защото те като манталитет са същите като нацистите (сталин, ленин, берия), само дето от гледна точка на техниката са били и все още са - гола вода...

318

3

Valioka

05.09 2022 в 20:41

Сега, дали Стрелков казва истината, или пуска поредните пропагандни партенки за да замазва очите, не е много ясно... Но едно нещо е пределно ясно и за кьоравите - 1. това не е "специална военна операция", а истинска война и 2. Кремъл няма какво повече да мобилизира от гледна точка на икономика поне, защото каквото за мобилизиране е имало в икономиката на рассия за водене на пълномащабна война, то вече е мобилизирано още от 15-20 години насам. Защото ако не беше така, орките нямаше да отмъкват гащи, кенефи и бяла техника от окупираните украински територии, а щяха да живеят като бели хора. Но те не живеят така именно защото икономиката на рашките отдавна е мобилизирана да произвежда само оръжие и боеприпаси...

22548

2

dolivo

05.09 2022 в 15:58

е той този иска ескалация, но пък аргументацията му е добра, явно знаем какво се случва

пълна мобилизация за нападане на друга страна, Русия винаги е губила когато напада

Русия печели като я нападнат, всеки път

Русия гние най добре сама отвътре

-1650

1

ob1

05.09 2022 в 10:21

Вежда, и тоя ли нацист не е чел анализите и е станал про-украински настроен?
@ордер - сини облаци, розови понита и бели байряци, а?
:)

 
X

Да помогнем на украинските деца!