Терористът Гиркин обяви, че ще се кандидатира за президент срещу слабия Путин

8 години Обама, Тръмп, Макрон, Меркел, Порошенко и Зеленски го водиха за носа, казва бившият министър на отбраната на т. нар. ДНР

OFFNews 31 август 2023 в 14:11 7201 9

Стрелков
Игор Гиркин-Стрелков.

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков, който в момента е в следствения арест в Москва заради обиди срещу руската армия, възнамерява да се кандидатира за президент на Руската федерация на изборите догодина.

Гиркин е бивш командващ на руските сили в Донбас и бивш министър на отбраната на марионетната квазидържава ДНР. Той има постановена от холандски съд доживотна присъда за тероризъм заради свалянето на малайзийски боинг над Донбас през юли 2014 г.

Руският краен националист обаче е трън в петата и за своите, тъй като не пести критиките си към военното ръководство в Москва и към Путин. Преди време той нарече държавния си глава "парцал" и прогнозира, че той ще последва съдбата на либийския диктатор Муамар Кадафи и "краят му ще бъде със забит щик в задника".

В Телеграм Гиркин обясни, че притежава много предимства в сравнение с Путин, което го прави по-подходящ за поста. 

"Президентът отказва да участва във военни действия, смята се за некомпетентен във военното дело. Смятам, че аз съм по-компетентен във военните дела от действащия президент и със сигурност от действащия министър на отбраната, така че бих могъл да изпълнявам задълженията на върховен главнокомандващ, както трябва да бъде според руската конституция", декларира терористът.

Като друго свое ценно качество Гиркин-Стрелков отбелязва, че Путин е прекалено доверчив човек.

"В продължение на 8 години той беше воден за носа от Обама, Тръмп, Макрон, Меркел, Порошенко и Зеленски. Водиха го и в Минск, и в нормандския формат, и в Истанбул, и на много други места. Той ги наричаше скъпи и уважавани партньори, а те водеха за носа действащия президент. Аз за разлика от него, напротив, никога не съм им вярвал на пукната пара", подчертава терористът.

Освен това той обеща да изчисти от некадърници службите за сигурност, разузнаването и военнопромишления комплекс.

"Оказа се, че нито страната, нито армията, нито промишлеността на Русия са готови за война, а така наречената Украйна изобщо не е сламена фигура във военно отношение. Въпреки това всички ръководители на тези структури (както и на други, като например Централната банка) останаха на местата си и продължават да ни учудват с некомпетентността си", каза Гиркин.

Според него за разлика от Путин той не е зависим от олигарси.

"Нашият президент има много приятели милиардери и други бизнесмени, на които не може да откаже нищо (поради гореспоменатата доброта и широта на душата). В резултат на това износът на капитали от Русия продължава, военното производство расте много по-бавно от капиталите на приятелите на президента. Нямам нито един приятел, който да е дори милионер, нямам много приятели предприемачи, нямам много приятели изобщо и най-вече всички те не са богати хора. Съответно няма да ми се наложи да се съобразявам с желанията на моите приятели в ущърб на руската икономика", каза Стрелков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

9

Того

01.09 2023 в 05:48

И този в скоро време ще скочи от висок етаж.

1236

8

БотоксПутю

31.08 2023 в 18:11

Скоро Путю ще го качи и този на самолета.

12182

7

sawall

31.08 2023 в 17:42

лол, тоз пък

710

6

Д-р Мазникуров

31.08 2023 в 17:30

Този цървул-екстремист го раздава супер-популист с надеждата че ще обедини около себе си недоволните скотове, ще им се хареса, и току-виж нещо се получило! По-голямата му надежда според мен обаче е, че ако не друго, сега от трибуната, официално вече като заявен кандидат-президент "патриот", това някак си, поне временно, ще гарантира запазването на мизерния му животец! Дълбока заблуда! Той не е нито Тръмп, макар да се опитва да го раздава Turbo-Тръмп, и най-важното Кочината не ти е Америка! В момента са го запрели за да го държат изкъсо и под контрол, просто още не са решили кога, къде и как точно да се отърват от него. Но ще го измислят, въпрос на време е, според обстоятелствата, и то на малко време. До Хага няма да стигне, макар че за глупака това би било най-прекрасния вариант! А тези тъпотии за "богатите", "олигарси", "елити" и прочие, че "нямал такива приятели", пак доказват че е тъпунгер. Изтърка се тази плоча вече. И да, туй че няма такива приятели също е огромен минус за него :)

2099

5

Mateevk

31.08 2023 в 16:58

Ако продължава в този дух, може и да не дочака до изборите. Путин нарече Пригожин предател и после го уби, но всъщност не съм сигурен кое за него беше по-голямо предателство - че тръгна към Москва или че каза истините за войната в Украйна?

14048

4

voododoll

31.08 2023 в 16:39

Тоя няма шанс да доживее изборите, камоли да ги спечели! Колко време му давате, преди да падне от високо, я сам я със самолет?

1905

3

2021

31.08 2023 в 15:29

Това е съвременният Ленин на 2023 /въпреки че Ленин е целял капиталите и тяхното ограбване след властта/.
Интересно е ако участва на изборите, как ще го припознаят руснаците...

2073

2

Johnny B Goode

31.08 2023 в 14:59

Явно и на този като на Пригожин му е омръзнал живота.

1000

1

Ендевър

31.08 2023 в 14:47

Гиркин има щанс да победи в избори само ако се кандидатира за помощник-повар-кашавар в затворническия стол на колонията в Магадан!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика