Целите поразени! Командването на ВСУ похвали IRIS-T след бойното кръщене в Украйна

OFFNews 21 октомври 2022 в 15:42 37514 10

IRIS-T

Снимка Министерство на отбраната на Украйна

IRIS-T

Германският усъвършенстван противовъздушен комплекс IRIS-T, чиято разработка приключи през януари тази година е преминал първото си кръщене в бойни условия в Украйна и се е представил много добре по време на последните обстрели от страна на руската армия. Това обяви говорителят на командването на ВВС на Украйна Юрий Игнат.

„IRIS-T е мощен немски комплекс. Това, което Украйна получи и още ще получи, е най-новото оборудване, което е модернизирано. Такива комплекси няма никъде по света, но Украйна вече ги има. Единственият минус е, имаме малко от тях. Очаква се германската индустрия да ускори производството, а Украйна да получи възможно най-много от тези комплекси за нуждите на ВСУ. Една от системите вече влезе в употреба.“ – обясни Игнат.

Според говорителя на ВВС на въоръжените сили на Украйна цялата информация за „бойното кръщение“ на този комплекс и проверката на неговата бойна способност и ефективност в бойни условия ще бъде предадена на германската страна, за да се вземт предвид "някои моменти и за увеличаване на мощността." Той добави, че Украйна очаква доставката на още няколко системи за ПВО от Германия.

"През следващите месеци ще получим още няколко пускови установки, които малко, не много, но поне малко ще ни подсилят. Комплексът има 8 пускови контейнера.

Дори една пускова установка, оборудвана с осем ракети, вече е доста мощен инструмент, който може да унищожи въздушни цели: ракетите и дроновете, които напоследък летят срещу нас“, заключи Игнат.

На 10 октомври Германия обяви, че в отговор на масивна ракетна атака срещу украински градове от Руската федерация, първата от четирите системи за противовъздушна отбрана IRIS-T е изпратена в Украйна . Останалите ще бъдат предадени през 2023 г.

Зенитно-ракетната система IRIS-T , предоставена от Берлин , беше успешно интегрирана в украинската система за противовъздушна отбрана и демонстрира първите резултати от работата си, съобщи агенция УНИАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1780

10

гаргалейчо, барай си малейкия и не се занимавай с глупости - писането не ти се отдава. Освен това татари в наZZистка руZZия наричат българите, които от години са подложени на тормоз, гонения и насилствено разселване с цел претопяване и изстриване на родствена памет.

-5426

8

Бай Пешо от Перни 6

22.10 2022 в 08:48

ПР, както на М777, Хаймрас, сега пк на това ще правят реклама. Лошо няма.

1220

6

хr4

22.10 2022 в 01:07

На мен друго ми е интересно-как укропите са успели да интегрират НАТО-вски ЗРК в съветска система за ПВО. Ако наистина са успели, това трябва да се проучи в детайли, защото и нас ни чака.

-529

5

6екеr4о

21.10 2022 в 18:34

Ей, Кентавър, страхотен пич си, искрено ме развесели!

2073

4

Johnny B Goode

21.10 2022 в 16:59

Не само кадировците и Кимчето са против, Еврото също.

974

3

Kcaniba

21.10 2022 в 16:56

Бандеровските нашественици избиващи мирните жители на Донбас, хвалили оръдието на убийствата!! Все его Джак изкормвача да хвали касапският си нож!!!

2051

2

Propaganda

21.10 2022 в 16:41

Планът на кремълския ЛИЛИПУТ да разоръжи Украйна върви брилянтно, направо Бог!

Важното е, че раССия успешно защити границите и суверена си и няма още 1000 (ХИЛЯДА) киломентра допълнителни натовски граници около себе си.

Важното е, че раССия успешно и мирно убеди Украйна да не влиза в НАТО, и така не докара тонове западно оръжие на входната си врата.

Важното е, че раССия успешно убеди цел свят в правотата си на съществуване и суверен и получи глобална подкрепа.
Само шепа кадировци, прочие козеебци са против. И разбира се Корея.

2550

1

alfakentavur

21.10 2022 в 16:31

Както беше казал някой - Германия дава оръжие на евреин, за да се бори срещу руснаци, обвиняващи го че е нацист - БЕЗЦЕННО!
 
X

Подкастът на OFFNews