Светнаха за 42-и път най-голямата елха в света в италианския Губио

OFFNews 10 декември 2022 в 19:14 1804 0

Най-голямата елха

Снимка Getty Images

Елхата е призната за най-голяма в света през 1991 и е вписана в "Книгата на рекордите на Гинес"

Най-голямото коледно дърво в света може да се бъде видяно, както всяка година, в град Губио в Умбрия, Италия. Светлинната инсталация във формата на коледна елха е висока 750 метра и широка в основата си 450 метра. За да може да й се радват през декември, работата по нейното „украсяване“ са започнали в края на лятото и са продължили 3 месеца.

Елхата в Губио е издигната за 42-ри път през тази година. От 1991 година е призната за най-голяма и е вписана в „Книгата на рекордите на Гинес“

Инсталацията се намира в подножието на връх Ингино и всяка година е пример за изключително сложна геодезична, електрическа и техническа експлоатация. Тя изисква транспортирането на огромни лампи, прецизната им инсталация на специални стълбове в точно определени точки, така че коледната елха да е дори симетрична.

Работите по склона се извършват от доброволци, в тях участват много семейства, които си предават участието през поколения, коментираха тази година на церемонията по запалването на светлините в града, богат на исторически традиции. През лятото тук прииждат поклонници, които идват да отдадат почит на фигурата на Свети Франциск от Асизи, а през последните години Губио е декор на снимки за осемте сезона на популярния в Италия сериал „Дон Матео“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови