Сирийски бежанец се взриви до бар в Южна Германия (снимки и видео)

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2016 в 05:55 14428 19

Сирийски бежанец се взриви до бар в Южна Германия

27-годишен мъж от сирийски произход се взриви в близост до бар в баварския град Ансбах, където се е провеждал музикален фестивал. От експлозията няма загинали, освен атентатора. Властите в Германия съобщават за 12 ранени. 

Мъжът е на 27 години, а преди две години молбата му за убежище е била отхвърлена. В неделя той е имал намерение да се взриви по време на фестивала, където е имало 2.5 хил. души. Той опитал да влезе във фестивалната зона без билет, но бил върнат. 

Министърът на вътрешните работи Йоаким Херман каза, че след като не бил допуснат, мъжът, чиято самоличност все още не се оповестява, е стоял известно време пред входовете на фестивалната зона и малко след това се самовзривил. Цитиран от CNN, Херман каза, че в раницата на сириеца е имало пирони, което означава, че той имал намерение на нанесе повече щети. 

Властите в Германия все още не определят атаката като терористичен акт. 

Това е поредното подобно нападение в Германия от последните дни. В събота мъж уби жена с мачете в Ройтлинген. Извършителят е 21-годишен сириец, който пристигнал в Германия преди една година и е кандидатствал за германско гражданство. Жертвата е 45-годишна жена от Полша. 

В петък в Мюнхен мъж стреля в мол. При нападението бяха убити девет души, след което стрелецът се самоуби. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9507

20

Прекалено буквално е приел думите на приятелите си "ела, ще стане купон, ще избухнем заедно". :)

21662

19

spirit оригиналът

25.07 2016 в 17:31

как с какво пренебрежение ги гледат просто не мога да ви опиша( и всичко това е благодарение на братята роми, които в личните им карти пише, че са българи ooooh!)
Та накратко да обобщя, германци няма да има до няколко години, така като им гледам накъде отиват нещата, хубаво ги предразположиха да дойдат за да си осигурят евтина работна ръка, че немеца под 20 евро на час не иска да работи, и сега се чупят пръсти, мииии имаме атентат Crossing Arms
Жалко, че заради такива като Меркел ще страдат невинните хорица

21662

18

spirit оригиналът

25.07 2016 в 17:30

Мнение на една българка върнала се у нас:
Ей ма на, росна, прясна на Бг земя Hug Hug Hug Hug
Много късно ги удариха немците, заслужаваха по-рано. Искам да ви кажа, че в Щутгарт, почти няма немци, всичко е сбирщайн и най-вече от мюсюлмански произход, предимно бежанци. Ама знаете ли какви превилегии ползва един бежанец, първо им се правят бежански лагери, ама такива като палати ooooh!
После се праща на интеграционен курс за езика, също през това време нали не работи и му се отпуска една солидна сума, ако има семейство солидна сума и на децата и след завършения език задължително му се намира работа. И сега кажете ми как аджеба няма куцо, кьораво и сакато се юрне натам. А драгия българин, нали е европеец, се гледа като измет, нито квартира може да си намери, ако случайно го вземат на работа му се плаща по 8 евро на час, но ако няма квартира - няма работа, а нямаш ли работа- няма квартира ooooh!
За българите е много тежко положението там, експлоатират ги на макс, а как с какво пренебреж

21662

17

spirit оригиналът

25.07 2016 в 17:26

Германците, 'що не си спестят мъките и направо жените да слагат бурките и да се залостват в къщи, мъжете спешно на обрязване, пускане на бради и блъскане на главите в корана до откат.... Ми така де, какво се мъчат свинското, ще спират, полички, ще удължават и т.н. Няма такива малоумници за пореден път объркват и съсипват цяла Европа.
Най-големите им врагове били румънци, българи и пр. от Източна Европа, че щели да ги разклатят финансово източвайки им социалните фондове.... Е сега някой германски политик да излезе и да каже, колко пари на ден се харчат за армия и полиция за да гонят 100000 души един фанатик с "амок" !?!? Мълчат нали за любимите си араби милиони и милиарди евро може нали !?
Защо?????

21662

16

spirit оригиналът

25.07 2016 в 17:26

В Германия светската държава отстъпва. На родителите се казва да не правят на децата сандвичи със свинско, защото си разменят с другите, а имат мюсюлманчета в училищата. Момичетата не трябва да се обличат с по-къси поли. Държавата отстъпва на някакви средновековни правила”

Виждам бъдещето, когато Меркел и другите ще сложат фереджета, за да не се различавали от другите.

9924

15

ScrewIslam

25.07 2016 в 10:27

До: Бундестага
Уважаеми г-да,
Предлагам следните мерки срещу агресията на депресираната популация в Германия:
1) пълна забрана на ЛЕГАЛНИТЕ оръжия; Затворете си очите за нелегалните, за да може депресираните тинейджъри да отстрелват безащитни германци като дивеч. Трябва смъртта им да е сигурна.
2) Пълна забрана на камионите (справка: депресираният човек в Ница). Който иска да транспортира стоки, да ползва ръчна количка
3) Пълна забрана на кухненските ножове. Могат да се ползват за убийство. Който иска да реже хляб, да ползва моторна резачка.
4) Пълна забрана на самолетите (справка: 9/11). Който иска да ходи в командировка или на почивка, да си купи колело. Спортът е здраве.
5) Пълна забрана на пироните (справка, бомбата на бостънския маратон). Да се ползват само безшевни технологии. Иновациите движат прогреса.
6) Пълна забрана на тенджерите под налягане (виж т. 5) Бързото готвене е вредно за стомаха.

17668

12

Руслан

25.07 2016 в 10:10

Моля Меркел да потвърди, че е в безопасност. За нас е ясно.
Вече и за нея взехме да се трвожим.

9924

11

ScrewIslam

25.07 2016 в 09:39

Ми той е бил депресиран! Щом е депресиран, може! Проявете разбиране!