Бежанец - фен на ИДИЛ - рани с брадва 4-ма във влак Германия (обновена)

OFFNews 19 юли 2016 в 05:12 16080 8

17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници във влак в Бавария и рани четирима души от Хонконг. Трима от ранените са в тежко състояние, нападателят е застрелян от полицията след опит за бягство.

Пострадалите са 62-годишен мъж, 58-годишната му съпруга, тяхната 27-годишна дъщеря и 31-годишният й приятел. 17-годишният им син, който също пътувал с тях, не е пострадал.

Според властите в Мюнхен атаката вероятно е ислямистка, съобщи Дойче веле. Младежът е пристигнал в Германия като непридружен бежанец и е настанен в приемно семейство в град Охзенфурт. Нападението е извършено късно снощи във влак, пътуващ от Тройхлинген към Вюрцбург. Министърът на вътрешните работи на федералната провинция Бавария Йоахим Херман допусна възможна връзка с последния атентат във френския град Ница. 

Говорител на вътрешното министерство в Мюнхен допълни, че нападателят е крещял „Аллах е велик“.

След нападението железопътният участък между Вюрцбург и Охзенфурт беше затворен, хеликоптери наблюдават района. 

Часове след него вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман съобщи, че сред вещите на афганистанеца е бил открит ръчно изрисуван флаг на „Ислямска държава“.

„Знамето е било открито в стаята на мъжа, който сериозно рани тежко четирима души и леко още няколко в регионалния влак в град Вюрцбург“, уточни министърът по местна телевизия. 

По-късно Ислямска държава пое отговорност за нападението и обяви, че извършилият го афганистанец е "боец на халифата". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10352

8

munchо

19.07 2016 в 14:08

Чистокръвни българи, фенове на Хитлер клали хора в градския транспорт на София тази нощ. Защо не се възмущавате от това? Това е нормално за вас. И не искате всички от техния етност да бъдат наказани. Защо такова двойнствено отношение към едни и същи събития?

77927

6

El Commandante

19.07 2016 в 10:15

Сигурно си е загубил меченцето и се е изнервило момчето, дайте му ново, какво толкова.

29217

5

Лопе де Вега

19.07 2016 в 08:33

Ще има още много жертви! На неочаквани места и по непредвидими начини. Доста са кандидатите за дебелодупести девици в магарешкия рай и ще проявяват изобретателност за да стигнат по-бързо там.

Преди седмица изпращах гости на летището. Пътуваха за Израел. До мястото, където започва проверката на пътниците няма и помен от мерки за сигурност. Дремят прави двама дебелаци с автомати, като че ли с тях ще застрелят донесената бомба. Входът не се наблюдава. Всеки желаещ може да влезе с натоварена количка с багаж, в който може да има каквото си помислите. После се появиха ония, извънземните в черно, натоварени с бомби и фишеци до маските. То пушки и пищови, ножове и некви тайни оръжия. Изплашиха сичките гарги.

Казвам да ни пази Господ, защото ние нито можем, нито знаем как!

Поздрав!

29585

3

Izalina

19.07 2016 в 07:45

На Меркел и се пише път скоро, усещам ...

12339

1

Кочо Кочев

19.07 2016 в 07:39

Младежът е пристигнал в Германия като непридружен бежанец и е настанен в приемно семейство.......

ммне не ги съжалявам, не мога да ги съжаля и грам колкото по малко толералисти има толкова по добре, малко е заклал обаче аз съм абсолютно сигурен че ще има още много и много заклани