Сингапур ще праща в затвора всеки заловен да носи знамето на Израел или Хамас

Александра Маркарян 07 ноември 2023 в 14:26 2566 0

Сингапур

Снимка pexels.com

Сингапур

Сингапур въвежда строга забрана за носене на публично място без разрешение на национални емблеми, свързани с войната между Израел и "Хамас". Министерството на вътрешните работи предупреди в понеделник, че това е престъпление - предават медиите в азиатския островен град държава. Заради него може да бъде отказано влизането в Сингапур.

Такива символи може да са например националните флагове на Израел и "Хамас", изложени на тениски, стикери, ленти за глава и др.

Осъдените за деянието може да бъдат пратени в затвора за до шест месеца и глобени с до 500 сингапурски долара съгласно Закона за чуждестранните национални емблеми (контрол на излагането) от 1949 г. Законът се прилага за всички чужди национални емблеми, включително знамена и транспаранти на всяка държава.

МВР заяви, че е наясно, че облекло и атрибути с чужди национални емблеми, свързани с продължаващата война, се продават онлайн и се носят или показват от членове на обществеността.

В своята препоръка външното министерство на страната заявява, че продължаващата война между Израел и "Хамас" е емоционален въпрос, и съветва обществеността да не показва и носи предмети, свързани с конфликта.

"По-специално, няма да бъде одобрявано насърчаването или подкрепата на тероризма чрез показване на облекло или атрибути, които носят логото на терористични или войнствени групи, като "Хамас" или неговото военно крило "Бригадите Ал Касам", предупреждава външното министерство.

На тези, които искат да помогнат на засегнатите от конфликта, МВнР препоръчва да допринесат, като се включат в разрешени дейности - набиране на средства и дарителски кампании в подкрепа на усилията за хуманитарна помощ.

Местните благотворителни организации с разрешение за набиране на средства за чуждестранни благотворителни цели включват Сингапурското дружество на Червения кръст (SRC) и фондацията Rahmatan Lil Alamin ("Благословения за всички") или RLAF.

Към 1 ноември RLAF е събрала около 4,6 млн. долара за предоставяне на помощ на общностите в Газа, което е рекордна сума, събрана от благотворителната организация досега. Кампанията за набиране на средства стартира на 19 октомври и ще приключи на 17 ноември.

На 31 октомври SRC съобщи, че ще изпрати помощи на стойност 200 000 щатски долара (270 хил. сингапурски) във военната зона, включително хигиенни комплекти, чиста вода, хранителни продукти и медицински консумативи, както и оборудване като инвалидни колички.

Правителството е предоставило 300 000 щатски долара за операциите по оказване на помощ чрез SRC.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика