Северна Корея с поредно неуспешно изстрелване на ракета

OFFNews 28 април 2016 в 11:33 3759 9

Северна Корея е провела неуспешен опит за изстрелване на балистична ракета със среден обсег, предава Ройтерс, позовавайки се на изявление на южнокорейското външно министерство. 

По данни на министерството ракетата, най-вероятно тип "Мусудан" с обег над 3000 км, е била изстреляна от град Уонсан на източното крайбрежие на комунистическата страна, но е паднала на земята секунди след пуска. 

Това е вторият провален опит за изстрелване в рамките на месеца. На 15 април, рождения ден на Ким Ир Сен, вечния лидер на КНДР, подобна ракета също се взриви малко след старта. 

Властите в Сеул потвърждават, че Северна Корея е готова да извърши петия си ядрен тест. 

По-рано китайският президент Си Цзинпин заяви, че страната му няма да позволи конфликт на Корейския полуостров и прикани за ядрено разоръжаване на региона. Въпреки че е единственият голям партньор на КНДР, Китай подкрепя наложените на Пхенян санкции от страна на Съвета за сигуност на ООН.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

8

Танг

28.04 2016 в 22:03

Червени мечти и сънища, нищо, че народа на прическата мре от глад, а през нощта севернокорейската част от полуострова е като тъмно петно. Важното е, че прави неуспешни опити с ракетна техника. За тия неща трябва и малко акъл, а когато за теб са по-важни тъпите, но лоялни, а не вършещите работа хора, надали всичко ще върви по мед и масло. Питайте путлеро-комунисто-цоциалистите - при тях много неща не сработват по същата причина.

77927

7

El Commandante

28.04 2016 в 17:46

Само който не прави нищо, той не греши.
Днеска ше падне на земята, утре-в морето, вдругиден-прао у Белия Дом, на Майкъл Обама у дантелените жартиери.
Градация!

13859

2

Daering

28.04 2016 в 12:41

Балкански е спрял съпорта за известно време, нищо чудно, че провалите не закъсняха.
 
X

Да помогнем на украинските деца!