Quantcast

Сбогом, Lenta.ru

OFFNews Последна промяна на 12 март 2014 в 21:20 8622 9

Главният редактор на една от най-популярните рускоезични онлайн медии Lenta.ru Галина Тимченко е уволнена днес от собственика на сайта Александър Мамут.

Мамут и управляваната от него компания "Афиша-Рамблер-SUP" веднага назначи за нов главен редактор Алексей Гореславский.

До 2013 г. Гореславский отговаряше за редакционната политика на прокремълското издание Vzglyad.ru.

Месечно над 11 милиона читатели посещават Lenta.ru.

Става дума за политика. Към Галина Тимченко не са отправяни никакви професионални забележки, заяви пред BBCRussian основателят на компанията SUP Media Антон Носик. Носик напусна компанията-собственик на Lenta.ru преди повече от година.

Убеден съм, че сега ще започне процес на изгонване на професионалистите от редакцията и тяхната подмяна със сервилни PR-и. Това е чиста проба вандализъм и унищожаване на една от основните независими руски медии днес по политически причини, каза Носик.

В общо изявление журналистите в Lenta.ru определиха смяната на главния редактор като директен натиск върху медията.

По-рано днес руският държавен орган за медийно регулиране Роскомнадзор изпрати писмено предупреждение до Lenta.ru, че на сайта е публикуван линк към материал с екстремистко съдържание.

Става дума за линк към интервю с лидера на "Десен фронт" Дмитрий Ярош, озаглавено: "Рано или късно сме обречени да воюваме с Московската империя".

Ако в рамките на 12 месеца Lenta.ru получи второ предупреждение от Роскомнадзор, сайтът ще бъде заличен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2014 в 00:46

Е са тука требва да дойде Течо Смърта, Балканоолу или некой друг помияр да се изтропа на метеното с некой русофилско-помиярски анал-лиз. Вервам, че и това могат да направят, защото са хомосоциалисти :-)))

13.03 2014 в 11:20

Много добре казано Рейнджър - абсолютно отговаря на истината. Макар и да бях сравнително малък когато баща ми работеше там и прекарахме 3 години в Москва, точно такива са спомените ми. 30 години по късно (миналата година) отидох отново по работа (в командировка) там, с очакването да видя коренна промяна. Заварих обаче абсолютно същата картинка: смачкани, отчаяни хорица; студено и нелюбезно отношение; сивота и кал; корупция и олигархия; дърти алкохолици и млади наркомани по всички кьошета; безумно количество скинари; мирис на машинно масло... Единствената разлика е 10-15 "небостъргача", много лъскави магазини, в които влизат само малцина богаташи и един модерен влак, минаващ през града...

13.03 2014 в 11:14

"Мамочка, здесь маленький Запад!" :)) Това ми направи деня :)

13.03 2014 в 10:25

Да говориш, че в Русия е по-добре от Бг е най-меко казано неморално. От край време руският мужик живее скотски живот, без да познава придобивките и стандарта на средно-статистическия европеец. Изразът "Богата Россия, а народ бедно живет" е пословичен и е в сила вече повече от столетие. В момента, ако имате автомобил вие трябва да имате и постоянно включена, работеща камера. В противен случай всеки ГАИ-щник, който ви спре ще ви РЕКЕТИРА (рекет - руска дума)с огромни суми дори и без никакво нарушение. Корупцията в тази страна е пословична. Тя е изкривила до невероятни нива и самият морал на хората. Да дадеш подкуп, да използваш държавният си пост и държавни ресурси за самооблагодетелстване е нещо нормално, това е ежедневие за руския служител.Лъжата, лицемерието, подмазвачеството и раболепието са почти задължителен атрибут на всеки работещ, дори ив частния сектор. Мой познат, бивш директор на магазин "Детский мир" в центъра на Москва, днес като пенсионер взема около 300 долара (при "стария" допреди месец курс на рублата 1:30). Живее в Кунцево и ми казва, че ако не е подкрепата на дъщерите му, няма да може да си купи дори и лекарствата. Хората, които си позволяват да почиват в Турция или в Бг, са главно от големите градове - Москва и Петербург. И то не всички, а тези свързани с "производството" и износа на суровини, газ и нефт. Останалата част, живее от скромно, та по-скромно. Учителската заплата, на лекарите и др. инженерни професии е в рамките на 170-250 долара. И всичко това в НАЙ-НАЙ-ПО-БОГАТАТА НА ВСЯКАКВИ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ, В НАЙ-ГОЛЯМАТА КАТО ТЕРИТОРИЯ СТРАНА НА ПЛАНЕТАТА! Интересно, как ли щяха да живеят, ако имаха нашите ресурси!!!!!За човешки права, за демократични устои на обществото е излишно въобще да се говори. Там властва руско-азиатско-съветския комунизъм и диктатура. Не е възможно да изкаже каквото и да е мнение по въпроса, различно от Путиновото за всяка една СМИ, камо ли за обикновенният човек. Истински бич за хората е корупцията в здравеопазването. В Москва, ако извикате бърза помощ и не дадете "в ръка" банкнота от 100 долара (това е минимума), болният ви може да бъде изхвърлен дори по пътя към най-отдалечената и гнусна болница! Нацията сериозно страда и от чудовищната по размери престъпност. Както вече посочих, рекет е руска дума! Убийствата, изнасилванията на жени, са нещо от което руското общество страда не по-малко от алкохолизма. За последния е ясно! Национална черта или национална трагедия - и двете са вярни! Мужиците трудно преживяват 55 години. Въобще, в този дух мога да продължавам...до безкрай! Така, че на русофилите искрено пожелавам да живеят там! Аз обаче не искам. И нещо повече, ще се боря и ако трябва ще се бия с всеки, който ни тласка натам, в посока на страната, която аз лично добре познавам и в кратци по-описах тук!

13.03 2014 в 08:57

А при нас дойде една рускиня, която помоли да се обади по телефона на болната си майка някъде из безкрайните руски простори. След като се осведоми за здравето й, обясни какво е в България: "Мамочка, здесь маленький Запад!" И то с такова възхищение! Така че Злобомире, "Ама това вярно ли е?" може да има и друг подтекст

13.03 2014 в 04:56

А въпросната Лента не е авторитетен ресурс, и не е била. Бърза, и толкова. Освен това не спира да натрапва вируси. Но повечето и дописки - партенки. Тукашния Фокус, даже в детството си, беше несравнимо по-надежден източник, за момента и не говорим.

13.03 2014 в 01:16

Съсел, руснаците са по-добре от нас. Колко българи ходят в Крим или Сочи на почивка? Дошли тук, снимали реалистичен филм, там им изглежда като филм на ужасите. Мой приятел руснак ме пита за всяко нещо "АМА ТОВА ВЯРНО ЛИ Е?!"
Та по-скоро империята на злото (САЩ) ще си устрои един Майдан тук, по-евтино е. :)

12.03 2014 в 22:51

руснацете не знаят какво ги чака / с изключение на малцината интелигентни и мислещи хора /, "примката" ще се затягя, докато не дойде майдана на кремъл.......

12.03 2014 в 22:00

Ах, какой такой штрафной опят! Опят хуйовшчина товаишчи.
Хахахахахаха
И всички са учудени (они удивляются).
Ми тая ленточка.ru явно си нема добър собственик. Ако имаше, отдавна, тихо да е подпръднала въпросната десная девочка, и никой нямаше да разбере. Ма сега олигарх с олигарху настервили настреща друг другуму...
Ххахахахахахахахахахахахахахахахаха