САЩ предупредиха авиолиниите: Бомбите на Олимпиадата може да са в паста за зъби

ОFFNews 06 февруари 2014 в 08:58 1626 1

Сочи 2014

Снимка Официален сайт на Игрите

Сочи 2014

Американските власти предупредиха авиолиниите, пътуващи до Русия по време на Олимпийските игри, да бъдат бдителни за тубички от паста за зъби, в които терористи могат да поставят експлозиви.

Властите уточниха, че към момента нямат данни за готвена атака и не е съвсем ясно доколко методът би бил ефективен, коментира пред американските медии правителствен служител по сигурността.

Информацията за потенциалната заплаха дошла от разузнаването по време на анализ на ситуацията преди началото на Игрите. Решението това да бъде съобщено на авиокомпаниите било продиктувано не от непосредствен риск, а от повишеното внимание към сигурността в този период, обяснил служителят. Вероятно в идните дни ще последват още бюлетини с информация за възможни заплахи в Русия, добавя той.

Мерките за безопасност на Олимпиадата в Сочи са вероятни най-крутите, вземани някога в историята на Игрите. Това се наложи заради отправени терористични заплахи от екстремистки групи и заради самоубийствените атентати във Волвоград, взели над 30 жертви през декември.

Около 40 000 представители на силите за сигурност пазят района на Сочи и по израза на руските власти образуват "стоманен обръч" около града.

САЩ са разположили два военни кораба в Черно море в случай на извънредна ситуация по време на Олимпиадата.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!