Quantcast

САЩ към Русия: Напуснете Украйна с мир

OFFNews Последна промяна на 30 април 2014 в 08:26 25632 19

Снимка AP

САЩ призоваха Русия да "напусне Украйна с мир" и предупредиха, че "всеки инч" от територията й ще бъде защитаван, ако е застрашен.

Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че Русия се е провалила в спазването на споразумението за недопускане на ескалация на напрежението.

Руският президент Владимир Путин настоя, че страната му не е разположила войски на територията на Украйна.

Коментарите дойдоха след като проруски активисти щурмуваха сгради в Източна Украйна.

Кери обяви, че Русия е предизвикала ескалация на кризата.

Русия не е направила нито една-единствена стъпка, по какъвто и да е начин, за спазването на споразумението, сключено миналия месец, обяви той.

От своя страна, Москва обяви, че няма намерение да навлиза в Източна Украйна, където проруски активисти премат правителствени сгради в повече от 10 града.

"Тържествено заявявам, че няма руски ръководители там, нито специални части, нито войски", заяви Путин.

Той предупреди, че новите санкции на ЕС и САЩ срещу Русия могат да окажат влияние на работата на западни енергийни компании.

"Ако това продължи, разбира се, ние ще преценим как те работят в Руската Федерация, включително в ключови сектори за руската икономика, като енергетиката", каза Путин.

Германският канцлер Ангела Меркел също се изказа за украинската криза.

"Русия няма право да се намесва в процеса на вземане на решения в Украйна. Украйна е свободна държава", каза Меркел и подчерта, че живущите там хора трябва да имат възможността сами да решават как да живеят.

"Ако Москва не се придържа към международните норми, международната общност трябва да отговори с налагането на санкции", отбеляза Меркел.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2014 в 14:49

До Краси - всъщност при Карибската криза в отговор на споразумението за разполагане на Ядрени ракети в Турция (застрашаващи и България по това време) СССР праща мобилни ядрени комплекси в Куба и започва изграждането на площадки за ядрени ракети. САЩ имат няколко варианта на действие и избират най-разумния блокада по вода на Куба. Като се има в предвид, че не са знаели за наличието на мобилно ядрено оръжие в Куба. В резултат на договореност СССР изтегля и няма да разполага ядрено оръжие в Куба, а САЩ свалят блокадата, и изтеглят и нямат право да разполагат Ядрено оръжие в Турция с което целта е постигната. Сам прецени кой се е насрал и кой не е бил в часовете по история.

01.05 2014 в 10:28

Ту ту ру тууууу, Инфо от ОФФнюз "Ръководителят на разузнавателното управление към Министерството на отбраната на САЩ Майкъл Флин и неговият заместник Дейвид Шед ще напуснат своите постове тази есен, съобщава AFP."
Ън, тъй, че па защо ке си одат тези спецове от РУ но МО на САЩ, дека са согрешили, ....
Мдаааа , негде работата се объркала, КЪДЕ ли?!?!?

01.05 2014 в 00:03

Тук има много наясно с Укр – Ето За любопитните и търсещите истинното знание ЕДНА ИНТЕРЕСНА КАРТА на Украйна, http://joyreactor.cc/post/1193906

30.04 2014 в 23:02

Абе тук сте се събрали пустиняци като в някоя ръждясала предблокова беседка и всеки ден умувате в/у нещо. Па и от всичко разбирате бре. :) Тук политолози Доктори фелшери икономисти все уни глави. Кефите ме чесно ви казвам. Да чете човек коментарите е по интересно от самата статия :) тази вечер за пореден път се убеждавам в това с усмивка на лицето. Аз не всемам ничия страна в спора ви а ви каня като активни хора със собствено мнение да сформираме един диспут във Фейса не за предстоящите предрешени избори а за мнения и идеи аджеба как бихме могли да направим опит за спасението на отечеството ни (май това е най важно ВЕЧЕ).

30.04 2014 в 15:30


Ситуацията в Украйна е "война на едни гангстери срещу други гангстери".
Както винаги страдат магаретата. Ама на кой ли му пука за народеца на Украйна?

30.04 2014 в 15:26

Обама бил слаб президент и няма да направи нищо. Не знам за Обама но по време на карибската криза САЩ имаха най - слабия си президет до тогава, но май не САЩ се насраха тогава. А по това време СССР още минаваше за световна сила. Макар и вече залязваща.

30.04 2014 в 13:46

Крайно време е населението на източна Украйна да се осъзнае. В Русия приемат закон забраняващ пиенето на одеколони, лосиони, и всякакъв козметичен алкохол. Като станат Донецка република с какво ще се напиват от сутринта?
Моля братя не пийте одеколони. Ебаси държавата. Смях в залата.
Рубладжиите, внимавайте ще ви спрат одеколона.

30.04 2014 в 13:02

Владо ,не се притеснявай от Русия и Путин.Най-притеснителното е че Турция може да тръгне по неговия път и да анексира част от България,а може и цялата.