Руснаците прехвърлят много войски от Крим в региона на Запорожие

През нощта окупаторите са бомбардирали интензивно Днепропетровска област

OFFNews 27 май 2022 в 09:01 5027 0

Запорожие
Регионите в Южна Украйна.

Руските окупатори прехвърлят войски и военно оборудване, включително ракети Град, от Крим в Запорожка област, съобщават от военната администрация на Запорожие.

Прехвърляните части са не само сухопътни войски, но и авиация и сили на флота.

Известно е също така, че колона от военна техника - около две дузини камиони с тенти и също толкова ракетни установки "Град" - е потеглила от Крим към Мелитопол.

Освен това е сформиран батальон със стари танкове Т-62.

Руските военни изграждат третата си отбранителна линия и прехвърлят подкрепления, за да укрепят и задържат позициите си в южната част на Украйна.

В същото време в Бердянск окупаторите се опитват да убеди местните жители да преминат към мобилни мрежи на руски оператори. А в Мелитопол нашествениците планират да раздават руски паспорти.

"Земеделските производители в Мелитопол продават зърнените си запаси, тъй като се опасяват, че отказът да предадат на окупаторите зърното на безценица може да доведе до експроприация на всички запаси. Затова конвой от 20 камиона, натоварени със зърно, са потегли към Крим. Регистрационните номера на камионите са били закрити", се казва в изявление на областната военна администрация.

Руснаците нанесоха няколко ракетни удара в Днепропетровска област, които са нанесли сериозни щети, съобщи председателят на военната администрация на региона Валентин Резниченко.

"Неспокойна нощ и неспокойна сутрин. Разрушенията са сериозни, а спасителите разчистват развалините и търсят хора", съобщава той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови