Руски изтребител прехванал американски разузнавателен самолет над Черно море

OFFNews 29 януари 2016 в 09:08 9557 35

Руски изтребител Су-27 е прехванал американски разузнавателен самолет над Черно море, съобщиха от министерството на отбраната на САЩ. Инцидентът е станал на 25 януари. Тогава руският прехващач се приближил до Боинг RC-135 в "опасна и непрофесионална маневра", уточнява телевизия Фокс. 

Пентагонът разследва инцидента, който е станал в международното въздушно пространство, става ясно от обясненията на военното министерство. Заради случая в четвъртък е проведена видеоконферентна връзка с руски военни, за да бъдат обсъдени мерки за безопасни полети над Сирия и за избягването на подобни инциденти между руската армия и коалицията, нанасяща удари над джихадистите. От Пентагона обаче не потвърдили за "непрофесиолна" маневра от страна на руските пилоти. 

Според американските власти руски бойни самолети са прехващали поне три пъти американски безпилотни самолети след старта на кампанията в Сирия. 

Според непотвърдена информация руският самолет е летял на около 10 метра от американския разузнавач, след което рязко се отделил, което леко дестабилизирало управлението на  RC-135. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!