Русия застрашена от оръжейно ембарго заради сваления самолет

OFFNews 22 юли 2014 в 18:01 5568 32

Русия е застрашена от оръжейно ембарго заради сваления малайзийски самолет. Това стана ясно по време на обсъжданията за това каква да бъде реакцията на Европейския съюз относно самолетната катастрофа.

Първоначално външните министри на ЕС обсъждаха разширяването на списъка със санкционирани руски граждани заради кризата в Украйна.

След това обаче австрийския външен министър Себастиян Кунц написа в Twitter, че ЕК скоро започва въвеждането на срещу отбранителния сектор на Русия, като е възможно въвеждане на оръжейно ембарго. Информацията беше потвърдена и от дипломатически източници.

Окончателното решение за това какви мерки ще бъдат предприети се очаква в четвъртък.

Съветът за сигурност на ООН призова за щателно и независимо разследване на самолетната катастрофа, при която загинаха 298 души. От ООН настояха и за това да бъде потърсена отговорност от виновните за свалянето на пътническия самолет.

Руският президент Владимир Путин призова в понеделник за осигуряване на безопасността на международния екип от експерти, разследващи причините за самолетната катастрофа.

Украинският президент Петро Порошенко малко по-късно забрани военните действия в 40-километров радиус от мястото на катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!