Русия: Западните наемници в Украйна няма да имат статут на военнопленници

Ако бъдат задържани, те ще подлежат на наказателна отговорност, съобщи говорителят на руското Министерство на отбраната

OFFNews 03 март 2022 в 17:34 10873 7

Наемниците, изпратени от Запада да помогнат на Киев, няма да имат статут на военнопленници, каза говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"Искам официално да подчертая, че всички наемници, изпратени от Запада, за да помогнат на киевския националистически режим, не са бойци съгласно международното хуманитарно право. Те нямат право на статут на военнопленник", каза той.

Той заяви, че всички атаки на чуждестранни наемници срещу руските войски в Украйна се извършват с оръжия, доставяни от Запад. 

Конашенков каза още, че се очаква чуждестранните наемници да бъдат съдени, ако бъдат задържани. „Най-доброто, което очаква чуждестранните наемници при арест, е наказателна отговорност", съобщи говорителят на Министерството на отбраната на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

9

GB

03.03 2022 в 22:19

То и руските войски са чужди за Украйна. Тя не ги е поканила. И стрелят и избиват украинските граждани и войници с оръжия внесени от Изтока - чужда държава. Режимът в Украйна, обаче, не ги избива или съди, а ги връща на майките им. Връща агресора на родителите им. Това, ако не е хуманно отношение, не знам кое е.

22547

8

dolivo

03.03 2022 в 20:55

това са доброволци, никой не насилва

пък да речем стрелят с калашници

по мургави ли ще застрелваш, руско наци? как ще ги класифицираш, сигурно ако знаят руски?

чиста дефиниция на нацист, как дели хората

характера си личи по това как се отнасяш с военнпленици и затворници...

8053

7

DARTH VADER

03.03 2022 в 20:42

ОЧЕВИДНО БРИТАНЦИТЕ,КОЙТО ЗАМИНАХА КАТО ДОБРОВОЛЦИ СТРЕЛЯТ ДОСТА УМЕЛО ...
ТЕПЪРВА РУСНАЦИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ КАКВО Е АД

-8580

3

Кадировците лежат по моргите в Мозир Беларус. А това генералче е свършило курса и за неадекватното състояние на Руската армия го виждам отровен от ГРУ до няколко месеца.

-2175

2

IvanGrozn

03.03 2022 в 17:52

Всички много се радваме да гледаме русснаците как мрат като кучета, но за съжаление гледаме и как бомбардират и взривяват блокове и къщи с хора. Хора които ги подкрепяха и бяха про-руски настроени. Нека помислят нашите про-руски сънародници дали, ако дойдат и за нас руснаците, ракетите ще пропуснат техните жилища.