Русия удари с ракети 'Калибър' зърнен терминал в Одеска област. Пострадаха двама

OFFNews 21 юли 2023 в 09:37 2040 6

зърно

Снимка УНИАН

Руснаците се опитват да унищожат запасите от зърно.

Русия атакува с ракети "Калибър" терминал за зърно на земеделско предприятие в Одеска област. За това съобщи в Телеграм ръководителят на Обединения координационен център на силите за отбрана Юг Наталия Гуменюк, цитирана от УНИАН. Тя допълни, че ракетите са летели много ниско, затова попадението им е дошло в същото време със сигнала за въздушна тревога.

"Врагът продължава с терора. И той несъмнено е свързан със зърнената сделка. Тази нощ врагът уцели агропредприятие в Одеска област, където се опита да унищожи запасите от зърно. Точно в хангара, където се съхранява", написа тя.

По думите й коварството се заключава в това, че ударът е бил на две вълни с две ракети. В момент, когато спасители на мястото на инцидента са се опитвали да потушат пожара, бил нанесен вторият удар. Повредена е селскостопанска и спасителна техника.

Това е четвъртата за седмица руска атака в Одеска област, съобщи нейният губернатор Олег Кипер и уточни, че са унищожени 100 т грах и 20 т ечемик.

"В резултат на взрива са пострадали двама души, които са получили порезни рани от счупено стъкло. Оказана им е медицинска помощ", обясни Кипер.

Снощи руските окупатори са нанесли удари по Одеска и Николаевска област с ракети и дронове. В резултат на обстрела в Одеса е повредена пристанищната инфраструктура и жилища, а в района - частни складове. Постадали са осем души, а един е починал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

6

Кок

21.07 2023 в 16:01

Да питам се как такъв Велик народ като Руския с Велики уважавани личности изпадна до такава човешка низост да унищожава Хляб жито и мирни хора .от 30,г.не съм чул за някакво изобретение само оръжие ама май хич го няма и него защото губят войната и стават за смях.велик народ докаран до окаяно положение.Не искам дасме им приятели.

-1974

5

Владè

21.07 2023 в 13:05

Бриксот ке се сврши. Честито !Африканец на жажда трае ама на глад не. Рубалът пропада. Чух,че по роусията
бояришникЪт вече е банково средство.

710

4

Д-р Мазникуров

21.07 2023 в 11:37

Ами ето, ей точно затова са оправдани и касетъчни бомби, и био оръжие, и каквото и да е - всичко което трепе по-бързо и в по-големи количества тези уродливи и зли хлебарки, московитските крадци и убийци! От какъв друг "език" разбират те???

-529

3

6екеr4о

21.07 2023 в 10:28

Тази сутрин не знам защо в главата ми се завъртя една позабравена песен на незабравимия Емил Димитров, в припева на която той пееше: "Танцува хубавата Джиджи...".

Няма ли в педеРацията някой гениален педал, който да изпее подобна песет и на тъпите мурзилки да им светне у простите кратуни, че по света има места, в които пеят и танцуват Джиджита, няма война, няма смърт, кръв и разрушения!?!

Е, те си боготворят Пуся...

-240

2

редовно четящ

21.07 2023 в 09:55

См@рт на орките! Русия трябва да бъде з@личена от картата на света!

-1650

1

ob1

21.07 2023 в 09:49

Б@хти злобните нищожества са това орките!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика