Русия продължи и във вторник атаките срещу критичната инфраструктура на Украйна

OFFNews 11 октомври 2022 в 16:23 3620 13

Във вторник имаше информация за стрелба в Киев, оказа се, че над столицата е работила ПВО.

Снимка Национална полиция на Украйна

Във вторник имаше информация за стрелба в Киев, оказа се, че над столицата е работила ПВО.

Руската армия продължава ракетния обстрел и атаките с дронове срещу критичната инфраструктура на Украйна и във вторник, става ясно от съобщения на областните администрации по места.

Войските на Путин са извършили повторни удари в Лвовска област, съобщи военният ръководител на областта Максим Козицкий. Към обяд във вторник официално потвърдени бяха три взрива на два енергийни обекта, няма данни за пострадали. Кметът на Лвов допълни, че едно от попаденията е било на територията на града. Заради удара 30 процента от територията на Лвов е без електрическо захранване, съответно има проблем със снабдяването с вода в Сиховския и Франковския район на града.

„Енергийни обекти в района на Виницка област попаднаха под вражески обстрел. По време на ракетна атака противникът порази два критични инфраструктурни обекта в Ладижин и района на Виница. Трима души бяха ранени", оповести в Телеграм ръководителят на областната военна администрация Сергей Борзов.
Русия е атакувала с ирански дронове-камикадзе Шахид-136 топлоелектрическата централа във Виница. При атаката срещу ТЕЦ-а в Ладижин са пострадали шестима души. Ударът е нанесен в момент, в който на поразената ден по-рано централа е работел възстановителен екип. В резултат на днешното нападение повторно е повредено енергетично оборудване на централата. Дроновете в Ладижин са били два.

До 2 следобед във вторник украинската ПВО е успяла да свали 18 руски ракети. На практика въздушните нападения не са спирали през цялата нощ срещу 11 октомври. През нощта за атаките са използвани дронове, 8 Шахид-136 са унищожени в Южна Украйна в районите на Одеска и Николаевска области.

От 7 сутринта цялата страна е в състояние на активна въздушна тревога. Агресорът изстрелва от акваторията на Каспийско море ракети Х-101 и Х-555 с максимален обсег до 5500 километра, което означава, че биха могли да поразят цел във всяка точка на страната – оттам е и тревогата на цялата територия. Говорителят на командването на ВВС на Украйна Юрий Игнат съобщи за 18 свалени ракети.

Цел на руските ракети отново е била и столицата Киев. По обяд бяха разпространение видеоклипове, на които се чува автоматичен огън. По-късно стана ясно, че ПВО е работила по въздушни цели, като са свалени две ракети.

По личната заповед на руския президент Владимир Путин в понеделник Русия нанесе масирани атаки срещу Киев и големите градове на Украйна, като при въздушните удари загинаха 19 души, други 108 бяха ранени, повредени бяха 199 обекта на инфраструктурата - 46 частни сгради, 30 многоетажни блокове и 98 други обекти, сред които училища, болници, детски гради и централи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1780

13

Ето това е разликата между война и терористичен акт - ВОЙНА се води на фронта, от СМЕЛИ воини, лице срещу лице с врага. Тероризмът се върши от страхливците, от разстояние, жертвите са сред цивилното население, умират невинни, невъоръжени граждани отиващи на работа, деца по пътя си към училище или детската градина, старци в домовете си, болни хора на легло в домовете си, без дори възможност да се евакуират.
Защо се случва? Защото на фронта руснаците ГУБЯТ, нещастната им армия от некадърна пияна измет е абсолютно НЕБОЕСПОСОБНА!!! русия няма дори пари за модерно въоръжение на тези клети полувойници с пушки от кримската война. На фронта русия е безнадежден случай. Дезертьори се предават и си продават танковете и техниката срещу шише одеколон. И с надеждата, че НИКОГА ПОВЕЧЕ КРАКАТА ИМ НЯМА ДА СТЪПЯТ ОБРАТНО ВЪВ ВОНЯЩИТЕ БЛАТА НА МОРДОР!!!
Но затова пък имат ракети. Много. И стари. Така или иначе скоро няма да им трябват, понеже ВИДИМИЯТ ИЗХОД ОТ ТОЗИ КОНФЛИКТ Е ЕДИН, А ИМЕННО ТОТАЛНИЯТ РАЗГРОМ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
Скоро ще чуем за смъртта на лидерите и разпада на това недоразумение - русия.
И затова си отмъщават!!! Предварително. За собственото си безсилие. И злпба. Която ги яде отвътре и ги е оставила без сърца. Без чувства. Мъртви души. Страхливци.
Понеже СМЕЛИТЕ ВОЮВАТ НА ФРОНТА!!!

345

12

Джендо Джедев

11.10 2022 в 17:35

Е дай да ги видим тия лунни пейзажи, би трябвало да ти е лесно след като са толкова известни. Ето ти един от Алепо, ама него го направиха не янките, а твоите "освободители":

https://www.youtube.com/watch?v=rkb3y6K3waU

345

10

Джендо Джедев

11.10 2022 в 17:19

"пейзаш"... :D

Ордqовърчо, войната във Виетнам беше преди 50 години. А от бая време вече сме в 21-ви век. Твоите алкаши, баче, явно още не са.

Я дай да видим сринати от янките цели градове в Либия, Ирак и Сърбия, че ми стана интересно. За сметка на това се сещам за един град в Сирия. Казва се Алепо. Е, вече на практика го няма. ;)

2099

8

Mateevk

11.10 2022 в 17:03

На мен не ми плащат и ще стоя тука докрай! И да я няма Украйна, аз пък ще съм тук! Но Украйна ще я има и не става дума за територията, която все на стига на побърканото джудже и неговите зомбирани и комплексирани поданици, а за правото на всеки да живее, както иска, а не според примитивните канони на руския мир.

345

7

Джендо Джедев

11.10 2022 в 16:59

Барми,

Скоро, скоро... Днеска-утре... тия дни! На вас и комунизмЪмът щеше да ви дойде скоро, ама... :D

2005

5

Nichevbu

11.10 2022 в 16:43

Руzия са тотални лузъри.
Скоро отиват в 3та селса група и никой няма да ги брои за фактор.

1973

4

autogentile

11.10 2022 в 16:38

Трябват ли още доказателства, че руzия е терористична държава?!