Русия прекрати меморандума за избягване на сблъсъци в небето на Сирия

OFFNews 07 април 2017 в 11:42 8171 21

Руското външно министерство съобщи, че временно прекъсва споразумението със САЩ за предотвратяване на сблъсъци във въздушното пространство на Сирия. Решението е взето, след като тази сутрин САЩ нанесоха удари с ракети срещу военна база на Сирия в отговор на предполагаемата химическа атака в страната. 

Съгласно меморандума за предотвратяване на инциденти и осигуряване на безопасност на полетите, подписан след като Русия започна през септември 2015 г. въздушната си кампания в Сирия, Русия и САЩ разменяха информация за полетите си, за да избегнат нежелани сблъсъци в небето над Сирия. 

Русия има няколко дузини бойни самолети и противовъздушни батареи в базата си в Сирия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Руското външно министерство призова в специално изявление Съвета за сигурност на ООН да се събере на извънредно заседание за обсъждане на ситуацията след американските удари в Сирия.

Министерството обяви, че военната акция е опит да се отвлече вниманието от положението в иракския град Мосул, където в резултат от действията, включително на американската коалиция, са загинали стотици мирни жители и където се задълбочава хуманитарната катастрофа.

"На всеки специалист му е ясно, че решението за нанасяне на удари е било взето от Вашингтон преди събитията в Идлиб, които бяха използвани просто като претекст за демонстрацията на сила", обяви говорителката на ведомството Мария Захарова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

24

Red or Dead

07.04 2017 в 20:14

Г-н Йончев, ОЧЕИЗВАДНО НЕТЪРПИМИЯТ СЪРБЕЖ И НЕПОНОСИМАТА МИРИЗМА от ИНТИМНАТА(ИЗОТЗАДЗЕ) част на 'педероеЛенко' обхванала ЦЕЛИЯТ сайт........ Ви се...НРАВИ.... да ли!?!?!....Мълчанието ВИ е.........ОГЛУШИТЕЛНО......

.....'педероеЛенко'....ФЛАГМАНЪТ на......БУНАДЯСАЛИТЕ мисирки.....ако това ви е “отговорът“ и НАЧИНЪТ да се противопоставите на ВСЕПОМИТАЩАТА сила на ПРОГРЕСИВНАТА част от ..Форума......ЯДЕЦ.....опять ДВОЙКА...:)))))))))

63994

21

Red or Dead

07.04 2017 в 16:18

ХАХААА...ЙОНЧЕВ,КВО СТАВА,ГЛЕДАМ НОВИЯТ ТИ ЛЮБИМЕЦ-'педероеЛенко' гази през ПРАВИЛНИКЪТ И РЕЙТИНГА като ШОПАР из рядка кал..:-):-):-):-)
Няма такава КРЕТЕНИЯ...

ЗАКРИВАЙ....'педероеЛенко'...новия месия на шорошорастите...след..бай знаме....
Ми направете му РЕЙТИНГА
+ 666 666...:-):-):-):-)

42249

20

Denis Rizanov

07.04 2017 в 16:16

...аз съм потомък на сефарадски евреи...

Удивен съм, че някой в този форум познава така добре фамилните си корени в 10 поколения назад. Ако това не е само поза разбира се.
Сефарадите са били прогонени немили недраги от Иберия през 15-ти век. И общо взето не са успели да се съхранят като общност с изключение на колонията около Солун. И то тази общност отново е подложена на гонения в края на 19 и началото на 20-ти век.