Русия празнува Деня на Победата с голям парад (видео)

OFFNews 09 май 2016 в 10:48 11478 26

Русия празнува Деня на Победата с голям парад (видео)

В Москва се провежда традиционният парад за Деня на Победата. В Русия днес се отбелязват 71 години от победата над нацистка Германия във Великата отечествена война. По традиция празникът ще бъде отбелязан с голям военен парад, който ще премине през Червения площад в Москва. Финалните репетиции бяха проведени през почивните дни.

По време на репетициите подвижна бойна техника премина през Червения площад, а звуци от прелитащи самолети огласиха цялата руска столица. Мащабът на парада тази година ще е по-малък от миналогодишното събитие. Планираните разходи по повода са в размер на 210 милиона рубли, което е най-малката похарчена сума за парада от пет години насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

26

ОФчар

09.05 2016 в 15:40

Жалко, че шимелът не прие парада. Ех мечти, мечти и то червени... ;)
Честито и на Русия!

11610

25

Prologue

09.05 2016 в 14:23

"Този парад е ТРАДИЦИЯ, миг на поклон пред ВЕТЕРАНИТЕ, начин да се гради ПАТРИОТИЗЪМ у малките и младите, които присъстват там РЕДОМ със своите дядовци и баби- ВОЮВАЛИ и ИЗВОЮВАЛИ свободата им."
Колко хубаво написано, за малко да ти повярвам, но "ИЗВОЮВАЛИ свободата им" някак развали всичко и тези писания изглеждат повече измислени, отколкото самата истина.
Този парад е олицетворение на Русия, гордост, гордост и пак гордост, гордост не до небето, а направо до космоса, та даже може и извън неговите предели. Нелепо и жалко е!
Иначе ДА, заслужава да се види. Имат много хубави военни играчки.

29217

23

Лопе де Вега

09.05 2016 в 12:34

Макларън - меа зле? Правилно ли разбрах грешката? Професорът просто не я е забелязал. Ако съм прав - приятно съм изненадан.

Поздрав!

13859

22

Daering

09.05 2016 в 12:26

/... Та, има дати и направени избори в историята, които предпочитам да изтрия от съзнанието си, но днешната не е от тях. Проблем?
Нещата не са само черни и бели, господа.
Умният подход е да четем и между редовете по скромното ми мнение!... /

^ Това!

29585

21

Izalina

09.05 2016 в 12:13

Не ми е чак празнично - ни по европейскому, ни по рускому, обаче...
С кеф гледах и слушах Александровци в НДК преди няколко години.
С тежко сърце гледах филмите на Николай Чадаров "Разкази от войната" - имам дядо фронтовак, който може да ви разкаже много неща, които изобщо не подозирате да са се случвали; да ни е жив и здрав още дъги години.
Преди две години почина близък семеен приятел - германец, познат по линия инж.-химик, но тоже пилот на месершмит в младостта си.
Парадът в Москва си заслужава да се види поне веднъж - от миналата година ми стига.
Правила съм и плакат посветен на ВОСР като пионерче - тогава му се радвах - днес не бих.
Чела съм и Солженицин....
Та, има дати и направени избори в историята, които предпочитам да изтрия от съзнанието си, но днешната не е от тях. Проблем?
Нещата не са само черни и бели, господа.
Умният подход е да четем и между редовете по скромното ми мнение!
Усмихнат понеделник!

77927

20

El Commandante

09.05 2016 в 12:06

"Ще си позволя да копи пеистна нещо дето е открил из другите форуми другарят Че:"

Пич, никой не ти е разрешавал да ме цитираш!
Както се разбрахме, на мен за такива неща ми плащат, така че бъди така добър, днес в 4 следобед да си на градинката на Руската църква с 5 000 юана в плик.

Ще ме познаеш по каскета, мустака и карамфила на ревера.
Ще нося вестник Работническо дело.

Парола: Путин акбар!
Отговор: Воистина акбар!


Айде....

13685

18

mclaranist

09.05 2016 в 12:00

Какъв беше изразът- който не храни своята армия, ще храни чужда? Предполагам, че това ,,болен кремълски мозък" е измислил израза ;). И ми е интересно, явно Америка е издигнала- танците, театрите, гимнастиката и математиката за ценности. А армията им е некъде там измежду всичко останало. Осъзнавате ли колко сте нелепи. Америка има военен бюджет 6 пъти по-голям от следващите 6 държави след нея, има над 800 бази по света, огромният им военно промишлен комплекс е ОСНОВЕН дял от икономиката им, но говорите за ,, военизирана Русия и за това колко са зле, че правят паради"?! Противоречите ли си или бъркам??? Или и Китай и те са меа зле, като разчитат на армия и правят паради??!!! Малко по сериозно, моля ви.
 
X

Да помогнем на украинските деца!