Русия обстрелва Харков и Запорожие тази нощ

OFFNews 10 февруари 2023 в 07:55 3067 3

Руски острел по Харков и Запорожие тази нощ

Снимка БТА/АП

Руски острел по Харков и Запорожие тази нощ

За руски обстрел по Харков и Запорожие тази нощ съобщиха украинските власти.

Руските войски са обстрелвали неколкократно Харков. Прекъснато е електрозахранването в някои части на втория по големина град в Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщения на местните власти. Засега няма данни за жертви или ранени.

"Окупаторите удариха критична инфраструктура. Имаше около 10 експлозии. В някои райони има прекъсване на електричеството. Спешните екипи са на място", съобщи в "Телеграм" регионалният губернатор на Харков Олег Синегубов, цитиран от БТА.

Преди него кметът на Харков Игор Терехов информира за руски обстрел около 4:00 часа сутринта, който може да причини прекъсване на електрозахранването, отоплението и водоснабдяването в някои части на града.

Най-малко 17 руски ракети са ударили за около един час тази сутрин и град Запорожие в Югоизточна Украйна, съобщи изпълняващият длъжността кмет на града Анатолий Куртиев, цитиран от Ройтерс.

Ракетните нападения са били насочени срещу енергийната инфраструктура, уточни Куртиев в "Телеграм" и добави, че в момента властите събират информация за щети и евентуални жертви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

3

ob1

10.02 2023 в 09:43

Скапани орки...

345

2

Джендо Джедев

10.02 2023 в 08:51

Това ли е онова, което обеща Песков покрай доставката на самолети за Украйна? Явно толкова си могат...

710

1

Д-р Мазникуров

10.02 2023 в 08:51

ОТВОРЕНО ПИСМО
(Самоцензурирано, да няма ***)

Изказвам дълбока благодарност на редакцията и ръководството на OFFNEWS.BG, а и на модераторите на този форум, за това че предоставят неограничено пространство, душевен комфорт, закрила и подкрепа на нашите скъпи приятели, българските русофили! А именно, групичката на Евразиеца, Бай Пешо от ПеУник, Говеждов, Уродо-order-a, Деян_Ху*ов и още 1-2 достойни и мъдри граждани, български "патриоти", предани на своята майка-къмилница (Русия)! Щастлив съм да пия от тяхната мъдрост, дълбока аналитична мисъл, чувство за правда, свобода и хуманност, да се уча на "традиционни", православни и семейни "ценности", да опозная "многополюсния свят", да прозра покварата на "колективния Запад", да зова за пълно "освобождаване" на всички "братски" народи и земи (дори и да не желаят)! Информацията им винаги е пълна, точна, детайлна и правдива! Научавам много за огромните успехи на непобедимата, безаналогова руска армия! С уважение,
Д-р Курти Куртев Мазникуров
 
X

Да помогнем на украинските деца!