''Родината? Това не е да целуваш задника на Путин''. Задържаха Юрий Шевчук, лидерът на ДДТ

Думите на известния музикант бяха посрещнати с бурни аплодисменти в руския град Уфа

OFFNews 19 май 2022 в 14:41 27622 5

Може би най-стойностното име в съвременната руска музика - фронтменът на култовата група ДДТ Юрий Шевчук, е бил задържан и му е бил съставен протокол след концерт в град Уфа, съобщават руски опозиционни медии.

А причината е вече до болка позната! Иде реч за съвременните реалности в Русия.

"Родината, приятели, това не е задникът на президента, който трябва да през цялото време да целуваш. Родината е бабата просякиня на гарата, която продава картофи. Това е Родината", каза Шевчук на концерта си.

Думите на Шевчук бяха слушани в пълна тишина от многохилядното множество. След това залата му отговори със съвсем спонтанни и бурни аплодисменти.

В Telegram и Twitter се появи видео със случилото се.

Веднага след обръщението на Шевчук към публиката, той изпълни песента си „Любов“, която музикантът написа след руската инвазия в Чечня. Според Шевчук именно тази песен го е "спасила".

През април концерт на ДДТ в Тюмен бе отменен. Тогава Шевчук не посочи точните причини, но после се разбра, че групата е отказала да свири в зала брандирана със знака Z, който се превърна в символ на подкрепа за руската инвазия в Украйна.

Шевчук многократно се обяви срещу войната в Украйна. Не за първи път той застава решително срещу режима на Путин в Русия и за демократизация на страната. Това за фронтмена на ДДТ е дългогодишна и съвсем истинска битка, за която можете да прочетете тук и тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

6

230 млрд баксов

20.05 2022 в 09:26

Евала на Юрий Шевчук!
От малкото достойни хора в Русия, които ботоксния капут не можа да купи!

1767

4

fiki

19.05 2022 в 23:46

в момента всички осъждат Байдън и колко е неспособен да се противопоставя на републиканските средовековни закони които прокарват, мегатъпо сравнение, буквално никой не му целува задника, в същото време путлерите се дехидратирате от лизане и някак не го осъзнавате

-60

2

офф бее

19.05 2022 в 16:48

Имах плоча на ДДТ и "Черный кофе" като бях малък метъл...:-)))
Радва ме, че са останали хора, които не се страхуват от лилипута!

1767

1

fiki

19.05 2022 в 14:55

време е някой да освободи руския народ от путлерите