Резников: Крим ще си го върнем, както Херсон. Без бой

OFFNews 14 ноември 2022 в 14:21 3976 8

Резников
Олексий Резников.

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников смята, че Украйна ще си върне Крим без бой в условията на вътрешна криза в Русия. Това изявление той направи в интервю за Ройтерс.

Резников също така заяви, че когато ВСУ се разположат на десния бряг на Днепър в Херсонска област, те все още няма да могат да ударят окупирания полуостров с "хаймарси" и други оръжия.

По-рано медиите съобщиха, че САЩ са поискали от Украйна да се откаже от претенциите си за връщане на Крим с военна сила. Твърди се, че това послание е било предадено на президента Володимир Зеленски от съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан по време на посещението му в Киев на 4 ноември, съобщи The Wall Street Journal.

В същото време съветникът на украинското министерство на отбраната Серхий Кузан заяви, че достигането на десния бряг на река Днепър в Херсонска област дава на Украйна огневи контрол над пътищата от Крим, които руснаците използват като маршрути за доставки.

От контролираната Нова Каховка до важния път край Армянск са около 72 километра, докато обсегът на ракетите на HIMARS-ите е до 80 километра.

В Херсонска област сега фронтовата линия минава по поречието на река Днепър. Обстрелът по нея се е засилил. Местните жители са призовани да се евакуират. Експертите смятат, че настъпващата зима ще доведе до забавяне на военната офанзива и от двете страни. Междувременно Русия ще продължи да обстрелва инфраструктурата и енергийните обекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

7

escrin

14.11 2022 в 22:55

Хаха Бармалейката е велик :D
Голям смях е да му четеш глупотевините, ама тоя път е надминал себе си. Щели да взривят ядрено оръжие в космоса за да унищожат оттам всичката електроника в Украйна :D
Барма, разбирам, че работата ти е да се пробваш да вържеш някой по-глупав, ама си сбъркал сайта, твойте хора са в Пик, Блиц, Поглед, и т.н.

Иначе по темата - електромагнитният пулс при ядрен взрив има радиус на действие 5-10 километра. От космоса нищо няма да стане. А и на земята да го взривят, все тая, нищо няма да й стане на украинската електроника. Също така те съветвам да се замислиш (ако има как) върху значението на термина "радиус". Щото ти явно си мислиш, че пулсът е насочен и има посока, а то не е така. Няма посока, или по-точно има всички посоки едновременно, което значи, че ако теорията ти имаше как да се реализира, РуSSия щеше да се самоизпържи заедно с Украйна.

345

6

Джендо Джедев

14.11 2022 в 21:51

Еврак,

Да, пак ти нещо не си разбрал. Сефте! :D

2073

5

Johnny B Goode

14.11 2022 в 18:37

БармаЛейката, този път надмина себе си.
Къде ги четеш тези работи бе, в руския аналог на "Трета Възраст" ли? Или една жена на пазара ти е обяснила какво е това "електромагнитен импулс"?

2073

4

Johnny B Goode

14.11 2022 в 18:31

Еврото, пак добре, че поне си разбрал, че са си го върнали.
С тези затихващи конгнитивни способности, можеше и това да не разбереш.

345

2

Джендо Джедев

14.11 2022 в 16:56

Я, Барми бил жив! Бях се притеснил! Абе, барми, какво стана с котела около Харков дето твоите рашисти го готвеха на украинците? И какво стана с Херсон дето никога нямаше да могат да го завладеят? :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!