Рекорден брой заразени в Германия на втория ден от тежкия локдаун

OFFNews 18 декември 2020 в 10:52 2984 0

Германия регистрира за пръв път от началото на пандемията повече от 30 000 заразени с COVID-19 за денонощие, съобщи институтът "Роберт Кох", предаде БТА.

За изминалите 24 часа са установени 33 777 нови случая. В тях има 3500 случая от югозападната провинция Баден-Вюртемберг, които не са били включени във вчерашната статистика по технически причини. 

Броят на смъртните случаи е 813. От началото на пандемията само веднъж са били регистрирани повече смъртни случаи за един ден в страната.

В страната преди два дни бе въведен тежък локдаун заради многото заразени. Затворени са повечето магазини, с изключение на тези, които продават стоки от първа необходимост. Училищата и детските градини затвориха. На родителите ще бъдат създадени допълнителни възможности да вземат платен отпуск за периода на затварянето. Фризьорските салони и козметичните студия също преустановиха работа. Ограниченията важат от 10 януари. 

За Коледа ще е е разрешено едно семейство да покани до четирима души от друго семейство, но в случая става дума само за близки роднини. Извън коледните празници е разрешено събирането само на до петима души, така ще е и по Нова година. Забранява се продажбата и използването на фойерверки. За периода на локдаун се забраняват събиранията и консумацията на алкохол на открито.

Заразените от началото на пандемията са над 1,4 милиона души, а починалите са близо 25 000. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови