Ракетен удар по Краматорск: Има жертви, сред десетките ранени и дете

OFFNews 28 юни 2023 в 07:01 3254 3

Войната в Украйна

Снимка УНИАН

Русия нанесе удари по ресторант и търговска зона в Краматорск

Русия нанесо ракетни удари по град Краматорск в Донецка област, в резултат на което загинаха най-малко четирима души. Повече от 40 са ранени, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко, цитиран от УНИАН. 

Русия нанесе удари по многолюдни места, уточни той. По думите му в момента се разчистват развалините. Там може да има още хора, подчерта министърът и добави, че на място работят спасители и полицаи. 

Засегнати от атаката са ресторант и търговска зона в града, който е под украински контрол, но близо до окупираните от Русия части на Украйна.

Според началника на Донецката областна военна администрация Павел Кириленко сред ранените има 1 дете и 3-ма чужденци. 

По предварителна информация все още има хора под развалините на пицарията - спасителната операция продължава. Спасителите са разположили на мястото оперативен щаб, работи полиция. На ранените се оказва необходимата медицинска помощ, каза той.

Националната полиция информира, че една ракета е ударила кафене в центъра на Краматорск, където е имало посетители. Втората ракета е ударила частния сектор на селището Беленки. По предварителни данни нашествениците са изстреляли две ракети С-300. 

На кадри, качени във военни канали в "Телеграм", се вижда ранен в главата мъж да получава първа помощ на тротоара. 

„Всеки подобен терористичен акт доказва отново и отново на нас и на целия свят, че Русия заслужава само едно като последица от всичко, което е направила - поражение и трибунал, справедливи и законни процеси срещу всички руски убийци и терористи”, посочи украинският президент Володимир Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

28.06 2023 в 14:56

Пак е пострадало дете, кървава гадост, безкрайна...

Блядовете ще бъдат тричани до девето коляно!!!

9030

2

Ivan Terziysky

28.06 2023 в 09:22

Блядове мръсни! На фронта ги бият като въшки и си го изкарват на цивилни хора. Мръсници!

345

1

Джендо Джедев

28.06 2023 в 09:11

Имало е поне 10 HIMARS, 2 биолаборатории, 40 НАТО-вски генерала и 1000000 бандеровци там, затова "братушките" са ударили. ;)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика