Путин с обръщение за ''Вагнер'': Ще спазя обещанието си към тях. Западните покровители на Украйна искаха братоубийствена война

OFFNews 26 юни 2023 в 22:26 11764 12

Владимир Путин

Снимка БТА/АП

Владимир Путин

"Западните покровители на Украйна искаха да видят братоубийствена война".

Това заяви руският президент Владимир Путин в изявление по Първи канал на телевизията. Изявлението му беше анонсирано от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков по-рано тази вечер. 

Думите на Путин идват два дни след опита за метеж на собственика на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин. В събота той обяви поход за справедливост, но малко преди Москва "шествието" му се върна обратно. Тогава беларуският президент Александър Лукашенко обяви, че е изиграл решаваща роля, като е преговарял с Пригожин. 

"Още един път се обръщам към всички граждани на Русия - благодаря ви за патриотизма. Повтарям, беше консолидация на обществото, твърда еднозначна позиция за поддържане на конституционния ред. Всички са обединени от отговорността за родината. Всички мерки за неутрализация на кризисната ситуация бяха взети", заяви от Кремъл Путин.

По думите му в Русия има огромна външна заплаха.

"Бунтовниците предадоха и тези, които са привлекли на своя страна. Враговете на Русия и нацистите искаха братоубийство. Искаха руснаците да се убиват един друг. Обществото ни се разкъса", каза още той. Според него организаторите на въоръжения бунт са предали не само страната и народа си, но и увлечените в престъплението, тласкайки ги да стрелят по своите. 

Путин благодари на всички служби, които са застанали на пътя на бунтовниците.

"Бяха вземи всички мерки. Въоръженият метеж щеше да бъде потушен", категорично заяви Путин и  благодари на всички военнослужещи и на службите, които застанаха срещу метежниците.

"Благодаря на бойците от "Вагнер", които не се поддадоха на братоубийствена война. Те могат да сключат договор с Русия. Останалите могат да отидат в Беларус. Ще спазя обещанието си към тях", обеща той.

Руският президент повтори, че изборът за това дали ще се присъединят към държавната армия е техен, но е сигурен, че" това ще бъде изборът на руските войници, които осъзнаха своята трагична грешка".

"Знаехме и знаем, че огромното мнозинство от бойците и командирите на групировката "Вагнер" също са патриоти на Русия, верни на своя народ и държава. Те доказаха това с храбростта си на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новорусия. Беше направен опит те да бъдат използвани... срещу своите братя по оръжие, с които заедно са се борили за страната и нейното бъдеще", каза още Путин.

Той благодари и на Лукашенко за усилията му за преодоляване на ситуацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

12

6екеr4о

28.06 2023 в 14:21

Дядя Пиздю продължава да малоумничи в безумната си пиеса, да лъготи и размахва измислени пропагандни хоругви, ма дори и на него му личи, че и сам не си вярва!?

Изродите от Вагнер са доказани касапи, но и същевременно са и професионално усъвършенствани, тях трябва кон да ги рита един по един у главите, та да минат под командването мурзилския генералитет, чиято единствена грижа е писането на оптимидстични доклади до началството с цел запазване на постове и място в схемите за кражби!

А блядовете кучета ги яли, да мрат, таман ще наторят чернозема...

22548

11

dolivo

28.06 2023 в 08:40

Паничката на другия по-хубава.

За несгодите ми другите виновни.

Ислам да си развявам байряка, не ми дават.

Падат ми ракетите, крадат ми специалистите.

Жертвеническата психология е идеална за Макиавелиста нарцисист.

Никаква лична отговорност.

Никаква дълбочина на морала.

Опростенчество и популизъм.

Страх и парализа на всичко независимо мислещо.

1020

10

bugomix

27.06 2023 в 11:43

Путя създаде братоубийствена война в Украйна. Запада иска да я спре!

1236

9

БотоксПутю

27.06 2023 в 09:48

"Западните покровители на Украйна искаха да видят братоубийствена война"
Пак Западът му виновен на Путю Ботоксний за хаоса в кочината му, наречена Русия.

22548

8

dolivo

27.06 2023 в 08:59

Още една режисирана драма, малко танкове напред назад ит гаража и обратно, и електората си е пак на мястото.

Смях

Много елементарно

345

7

Джендо Джедев

27.06 2023 в 08:17

"Още един път се обръщам към всички граждани на Русия - благодаря ви за патриотизма. Повтарям, беше консолидация на обществото, твърда еднозначна позиция за поддържане на конституционния ред."

Ахам, като гледа човек как с радост посрещаха и изпращаха Вагнер в Ростов и на други места... голяма консолидация пада, мдам! :D

1700

6

johnkill34

27.06 2023 в 06:18

"Бесней, Румпи, бесней!"

4638

5

Того

27.06 2023 в 05:16

Джуджето военен престъпник и изрод иска да му се поклони целият свят, но малко нещо е объркало епохите. Само гражданската война ще спаси Руzия.

1000

4

foreigner66

27.06 2023 в 00:42

Лошото е не ,че дрънка пълни глупости този самозабравил се цар. Проблема е,че 90% от гашниците които живеят по неговите земи му вярват. Според мен ще става по-зле.

2099

3

Mateevk

26.06 2023 в 23:31

Ах, тези западни покровители и запалители на войни! Запалиха на Путин чергата! Щял да спази обещанието си. Ама нали за конституционен ред говори, а според него няма как участници във въоръжен бунт срещу властта да са помилвани от Путин в аванс, без да са водени дела и да са осъдени. Това прилича не на конституционен ред, а на договорка между мафиотски банди, каквито са в действителност.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика