Пропагандата в Кремъл обвини западните медии за съучастници в клането в Буча

OFFNews 07 април 2022 в 16:47 5588 11

Гласът на руската пропаганда Мария Захарова обвини Туитър, Ютюб и западните медии за съучастници в трагедията в украинския град Буча.

Според говорителката на външното министерство в Москва "блокирайки истината и алтернативната гледна точка", те се станали съюзници на престъпленията на киевския режим.

"На украинска територия просто безчинстват неонацисти. Руските военни правят всичко възможно да запазят цивилното население. Те не нанасят удари по граждански обекти и ежедневно отварят хуманитарни коридори, за да могат хората да напуснат опасните райони. Кевският режим, с подкрепата на европейските и американските си куратори, обстрелват със смъртоносно въоръжение населените места, унищожават собственото си население и водят страната към истинска хуманитарна катастрофа. В последно време основно оръжие на украинските националисти са станали провокациите, дезинформациите и лъжливите постановки, които целят да обвинят Русия във военни престъпления. Подобни престъпни спектакли преди няколко години наблюдавахме в Сирия. Но не само там и не само преди няколко години. На 3-и април светът стана свидетел на поредното престъление на киевския режим в град Буча. Там бе инсценирана престъпна инсценировка, все едно мирни жители са били убити от руски военнослужещи. Министерството на отбраната на Русия след проверка на данните излезе с подробно опровержение. До 30 март, докогато Буча е под контрола на руските военни и след като те се оттеглят до 3-и април местните хора свободно са се придвижвали. В Буча и околните населени места руските военни са раздали 452 тона хуманитарни помощи. За времето, в което Буча беше под руски контрол, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия. Такава информация не е имало и няма. На 31 март кметът на Буча във видеообръщение потвърждава, че градът е напуснат от руските военни и не казва нито думичка за разстреляни цивилни граждани. Гледайте видеото на този кмет преди да са го изтрили Туитър, Ютюб и другите забележителни американски платформи, които безусловно се явяват съучастник в тази престъпна акция. Не, не се шегувам! Разпространявайки фейкове и блокирайки истината, алтернативната гледна точка, те се явяват съучастници на тази страшна трагедия, която е в резултат на престъпленията на киевския режим. Да, аз обвинявам западните средства за масова информация и преди всичко тези от САЩ не просто в разпространение на фалшиви новини и дезинформация, а в съучастие в престъпление в град Буча. Вашите вестници, вашите телевизии, вашите коментатори се явяват съучастници", каза тя.

Повече от изказването от брифинга на Захарова вижте във видеото:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

14

Pietro

12.04 2022 в 23:27

Тази руска шлюха лъже най-безсрамно. Руските главорези не само избиват цивилни, но става ясно, че така им е било заповядано свише. Солдатите раздавали хуманитарна помощ? Така ли наричат тонове бомби, които се изсипват всеки ден върху градове и села в Украйна? А край Мариупол ушанките задигнаха тонове помощи на Червения кръст.

-5910

13

Един

09.04 2022 в 10:11

# офф бе / Я ми припомни на кое място е България по свобода на словото, пък после ми говори за Русия.

-60

12

офф бее

08.04 2022 в 10:19

В рашистката територия те арестуват за "неправилен" коментар. Самия факт, че можете да леете помия, платени тролове такива, е доказателство, че няма място за сравнение. А редакцията има пълното право да премахва коментари, които не отговарят на добрия тон. И мои коментари са затривани - подбирай по-внимателно изразните си средства - на всички ни се иска да изпсуваме, но не е редно!

-5910

11

Един

08.04 2022 в 07:56

Оффнюз цензурира коментари, а в същото време се реве срещу цензурата в Русия. Май и у нас има и то сериозна.

210

10

Merc

07.04 2022 в 21:51

Тезата на Чебурашките е следната :

Руски и американски диверсионни групи , облечени в руски униформи и говорещи руски език , са проникнали в Буча по времето , когато е била под руска окупация и са избили повече от 300 мирни жители , за да злепоставят Путлер и Могучая..

Да се смееш ли или да плачеш...

2073

8

Johnny B Goode

07.04 2022 в 18:28

А бе те ги хванали голи на калъп, а Машата продължава да вика "не е това което виждате".

-60

6

офф бее

07.04 2022 в 17:46

Истина е! Щом захарова казва - как!... Даже два взвода руски войници са белили яйца на местните. А гадните западни медии и това не са отразили.

2910

5

ivenco

07.04 2022 в 17:38

Пияната Маря и викат в рашата. Хахаха пак прекалила с пиячката.
 
X

Да помогнем на украинските деца!