Пристанището на Измаил бе подложено на масирана руска атака

OFFNews 26 септември 2023 в 11:10 1649 1

пристанище

Снимка Одеската областна администрация в Телеграм

Пожарникари гасят пламъците от руската атака на пристанището в Измаил.

Пристанището на украинския град Измаил бе поразено при руски въздушни удари тази нощ, заяви областният управител на Одеска област Олег Кипер. Измаил е едно от дунавските пристанища на Украйна, които играят важна роля при износа на украинско зърно по маршрути, алтернативни на черноморските.

Атаката е продължила над два часа, ранени са двама души и са нанесени щети на пристанищна инфраструктура, складове и на повече от 30 камиона и автомобила, обяви Кипер в Телеграм.

Според ВСУ 26 от 38-те дрона иранско производство са свалени. Те са били изстреляни от Русия. Москва увеличи интензитета на въздушните си атаки по украински пристанища на река Дунав, сред които Измаил и Рени, след като през юли се оттегли от зърнената сделка, която гарантираше износа на украинско зърно през Черно море, отбелязва Ройтерс.

Кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул обяви, че на руски обстрел е бил подложен и южния украински, като от атаката е пострадало предприятие. За момента няма данни за жертви. Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от независим източник и че за момента няма изявление от руска страна.

Вследствие на украинска дронова атака по руската Курска област бе прекъснато електрозахранването в седем населени места в областта, съобщи областният управител Роман Старовойт и уточни, че няма данни за ранени.

По-рано руското министерство на отбраната заяви, че около 05:30 ч. местно време системите за противовъздушна отбрана са свалили един украински дрон над Курска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

1

ob1

26.09 2023 в 11:38

Ae, спиртак, какво е оправданието за тая атака? Бойни кораби на украинския флот ли е имало там? Не за друго, ами просто Украйна флот няма, пък оркистан никога не удря цивилни цели, та е загадка що така...
Терористи мръсни!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика