Приключи преследването на ченгето-убиец в САЩ

14 февруари 2013 в 11:04 1424 0

Кристофър Дорнър
Кристофър Дорнър

Калифорнийската полиция приключи преследването на бившия полицай от Лос Анджелис, който предприе кървава вендета срещу своите колеги.

Полицията прекрати преследването на Кристофър Дорнър ден след като откри овъглено тяло в хижата, където се предполагаше, че се укрива убиецът, съобщава Би Би Си.

Шериф Джон Макмеън заяви, че намерените останки все още не са идентифицирани. На този етап обаче преследването е приключило.

Кристофър Дорнър е отговорен за убийството на трима души. Миналия четвъртък експолицаят уби дъщерята на свой колега и нейния приятел. Същия ден Дорнър уби полицай и рани друг служител на реда. След убийствата мъжът се укри в курорта “Биг Беър” и оттогава полицията е по петите му.

33-годишният Дорнър  бе обявен за национално издирване. Понеже бе квалифициран като изключително опасен, в преследването му се включиха над 200 полицаи. 

Вторник следобяд в района на "Биг Беър", край гр. Сан Бернардино, започна гонка със стрелба, в която загина и един служител на реда, а друг бе ранен.

Докато течеше преследването, заподозреният бе следен от безпилотни самолети за наблюдение. Накрая Дорнър успя да се барикадира в хижа в местността, която бе запалена.

Полицаи твърдят, че когато са запалили къщата, отвътре се чул единичен изстрел.

От полицията обявиха, че пожарът не е бил умишлено предизвикан от тях. 

Кристофър Донър е бивш полицай, уволнен е през 2008 г. При уволнението си той се заканил, че ще отмъсти заради несправедливото отношение към него и ще накара всички, замесени в случая, да съжаляват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови