Президентът на Сърбия се оттегля от лидерския пост на партията си след изборите

OFFNews 31 март 2022 в 17:43 2776 1

Снимка Архив

Сръбският президент Александър Вучич ще се оттегли от лидерския пост на Сръбската прогресивна партия, след като участва в избора на правителство след вота на 3 април, обяви самият той пред сръбския вестник "Политика".

"Десет години начело на партията е дълъг период, това е период, в който СПП не е загубила никъде, това е невероятно, и е време някой друг да се посвети на това", заяви Вучич.

Тази неделя в Сърбия ще се състоят президентски, парламентарни и местни избори. Един от съперниците на Вучич за президентския пост твърди, че е чул от сигурни източници как Вучич помолил да се прояви разбиране за това, че Сърбия не въвежда санкции на Русия, докато не минат изборите. Сръбският президент коментира твърденията на опонента си като каза, че така говорят "лъжците" и че никога и на никого не казвал нещо такова, предаде БТА. 

Александър Вучич заяви, че на срещата с външния министър на Германия Аналена Бербок е казал, че не предлага гаранции за санкциите на Русия, но не и що се отнася за мира на Балканите и що се отнася до Сърбия.

"Какво ще стане в бъдеще, ще видим. Няма да е лесно, но определихме позицията си съгласно решенията на Съвета за национална сигурност, в чието писане участвах. Значението и смисълът на думите в този документ и изборът ни не са се променили", каза сръбският президент.

На въпрос за натиска, оказван върху Сърбия, Вучич отговори, че "ще бъде много трудно, който и да победи на изборите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

31.03 2022 в 19:47

А като му свърши и мандата ще отиде да работи в Газпром ли? То скоро тази работа може съвсем да не е толкова привлекателна и добре платена. Но за сръбските расийски подлоги това не е задължително.
 
X

Да помогнем на украинските деца!