Президентът Дуда говорил 7 минути с фалшив Макрон в нощта след ракетата в Полша

Красимир Крумов 22 ноември 2022 в 13:21 3043 2

Снимка

Анджей Дуда направи изявление след поредицата разговори със световни лидери. Сред тях и с фалшивия Макрон.

След взрива на ракета в Пшеводув в Източна Полша по време на серията от телефонни разговори с държавни глави и шефове на правителства полският президент Анджей Дуда е провел разговор с лице, която се е представяло за президента на Франция Еманюел Макрон. Това обяви канцеларията на Дуда в профила на институцията в Туитър. Според руски източници, с президента на Полша са се пошегували Вован и Лексус.

„По време на връзката президентът Анджей Дуда се ориентира по нетипичния начин на водене на разговора от събеседника, че е възможно да става въпрос за опит за измама и е приключил разговора. След тази връзка Канцеларията на президента на Република Полша незабавно е предприела съответни действия в сътрудничество със службите за изясняване на случая“, се казва в изявлението на офиса на полския президент.

Според публикации в социалните мрежи Дуда не се е ориентирал съвсем на време, защото е провел с фалшивия Макрон 7-минутин разговор, като през първите 3 говорил само Дуда, разказвайки подробно какво се е случило на източната граница.. Потребители на социалните мрежи поставят въпрос за осигурената разузнавателна и контраразузнавателна защита на Дуда. Според по-острите коментари офицерите, които са били в онзи ден на работа би трябвало вече да си подреждат бюрото за напускане.

Руски източници посочват, че президентът на Полша Анджей Дуда е станал жертва на руските шегобийци Владимир Кузнецов -  Вован и Алексей Столаро - Лексус. Изявлението на офиса на Дуда дойде едва след като руснаците публикували в туитър пранка с полския президент. Това е вторият път, в който беладжиите хващат на кукичката си Анджей Дуда. През 2020 година двамата отново му звъннаха в имитация на разговор с генералния секретар на НАТО Антониу Гутериш.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

2

Merc

22.11 2022 в 20:57

Брат , истинският Джуджак може да играе само домино.
Хокеят е силов спорт.

2099

1

Mateevk

22.11 2022 в 14:36

Сигурно същите шегобийци са срещнали на дългата маса в Кремъл Макрон с фалшив Путин, докато истинският е играел хокей и така се стгина до войната.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки