Полк от Ярославска област се разбунтува. Шефовете им отмъкнали хуманитарната помощ

OFFNews 19 ноември 2022 в 19:12 6213 7

юмрук

Снимка Архив

Бунт.

Полк от мобилизирани от Ярославска област, които преминават обучение във военно поделение 11 134, е отказал да посещава занятията, съобщава 76.ru, позовавайки се на роднини на мъжете. Причината е, че не са получили хуманитарна помощ и са недоволни от качеството на бойната подготовка.

По обясненията на близките ръководството на полка заминава за друга част, като взема със себе си цялата хуманитарна помощ от складовете. Мобилизираните мъже не разполагат със зимни униформи, термовизионни камери, радиостанции, генератори, бинокли и фенерчета. Те се оплакват и от разформироването на останалите в Ярославл в различни части.

"Преминавахме през бойна подготовка на цял батальон. За какво беше всичко това? Сега те искат да ни разделят на 2-3, на 10 души. За какъв вид бойна интеграция става дума? Сега съм стрелец, а утре - сапьор... Обучението е отделна тема. Едно и също нещо всеки ден. Заплашват ни с военна прокуратура, защото вдигаме шум тук", казва един от мобилизираните, цитиран от вестника.

Твърди се, че артилерийски полк тренира край Кострома, пехотен полк - в Ярославл, а инженери и сапьори са в други региони.

По-рано мобилизираните жители на Ярославл се оплакаха, че не са им платени 50 000 рубли. От регионалния клон на ОНФ обясниха, че това може да се дължи на факта, че военнослужещите не са написали заявление за получаването му или са "вписали нещо неправилно", както и че в зоната на бойните действия нямат достъп до интернет, за да изпратят заявленията си по електронна поща.

На 16 ноември мобилизираните мъже от Новосибирск отказват да се бият на фронта без обучение. Техните съпруги разказаха пред NGS.ru, че 12 мъже са написали писмо с отказ да служат в бойни части. Според техните роднини войниците не са преминали нито медицински преглед, нито бойна подготовка, а след като са се озовали на фронта, са копали окопи под огън. В момента те се намират в селище на украинско-руската граница.

АСТРА съобщи, че около 300 мобилизирани мъже са държани в мазе в Зайцево, Луганска област (селото е на границата с Белгородска област), тъй като са отказали да се върнат на фронтовата линия. На техните роднини не е позволено да отидат там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2805

7

Едър Вредител

20.11 2022 в 06:23

Тайния план е Кадиров посреща богати араби срещу пари да пердашат руски оклизмени ануси от ЛНР. Оня в Тик Ток дето се молеше да спрат да ги изнасилват бахти нежния спецназ.И руските подлоги имат очи да говорят. Сигурно тайно си бъркат вечер в дупето мечтаейки да са ханъми в харема нс Кадиров и да му пеят робиня съм твоя.

2073

6

Johnny B Goode

20.11 2022 в 00:12

БармаЛейката, зарежи тайния план, кажи завря ли котела?
Как е сърмичката, гръмна ли? А Великата Самолетна Армада?

2099

5

Mateevk

19.11 2022 в 20:03

Много "таен" план, щом и тука го обсъждаме. И бил изпълнен на 90% - не на 89, или 91, а на 90% точно. Кой и как ги смята тия проценти? Но това е поредният "таен" план. Първият беше когато наглецът Путин поиска украинските военни да свалят Зеленски с преврат и да му се предадат, за да ги филтрира, селектира, депортира, русифицира и каквото му скимне там. А сега искали да си стигне до народно въстание, оглавявано естествено от люде като покойният Стремоусов и други национални предатели. Обаче украинският "таен" план е точно обратният - на руснаците да им писне да мрат заради безумията на Путин и някой да му види сметката, както неведнъж е ставало в руската история. Аз стискам палци да успе "тайният" план на украинците! Въпрос на вкус! И една слабост откривам в руския "таен" план. Ако наистина искаха това, нямаше да присъединят тези 4 региона към Русия, защото сега на бъдещите "въстаници" какво се предлага - да приемат една орязана Украйна или да станат руснаци. Страхотен избор!

924

4

Diogen

19.11 2022 в 19:59

Рашистите копаят окопи на Крим, разкри губернаторът на полустрова Сергей Аксьонов. Фактът показва, че нагласите за обрат във войната в полза на Москва се изпаряват с всеки изминал ден. От Крим няма къде да бягат, ще трябва да скачат в морето или да чакат спасение от подводния крайцер "Москва".

210

3

Merc

19.11 2022 в 19:45

Барбадей пак е дишал лепило

Само толкова ли можете , чебурашки ?

210

1

Merc

19.11 2022 в 19:35

Епизод 1

Отивам за пуканки , докато гледам как Орките страдат.
 
X

Да помогнем на украинските деца!