По фронтовете в Украйна: Руснаците с офанзива край Бахмут, ВСУ удари за втори път Антоновския мост в Херсон

Красимир Крумов 21 юли 2022 в 09:09 13439 4

Яма от руски снаряд на Площада на мира в Краматорск

Снимка Twitter / Osinttechnical

Яма от руски снаряд на Площада на мира в Краматорск

Основните боеве през изминалото денонощие в Украйна са били по Краматорското и по Бахмутското направления, сочат данните на ГЩ на ВСУ към 6:00 часа сутринта в четвъртък. И Киев и чуждестранните анализатори са на мнение, че на фронтовата линия не се случва нищо ново.

Според украинската страна в района на Бахмут руснаците водят бойни действия с идеята да създадат условия за настъпление към града и завладяване на територията на Въглегорската ТЕЦ. Продължават боевете край Новолуганск. За разкриване на огневите позиции на силите за отбрана на Украйна по определени направления противникът използва диверсионно-разузнавателни групи. По останалите направления не са забелязани сигнали, че врагът се опитва да създаде офанзивни групи.

По мнението на анализаторите от базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната настоящата руска офанзива може да осигури ограничени допълнителни териториални завоевания на руснаците в Донбас североизточно от магистрала Е40, но вероятно ще приключи преди да успеят да превземат големи населени райони като Славянск или Бахмут. ISW съобщава за втори удар на ВСУ срещу Антоновския мост в Херсон в сряда, денонощие след първата атака във вторник.

Руските окупатори са разрушили две училища в Краматорск и в Константиновка, съобщи ръководителят на лоялната към Киев областна администрация Павел Кириленко. Била е обстреляна и промишлената зона на Краматорск, в това число Старокраматорския машиностроителен завод и Новокраматорския машиностроителен завод. В Бахмут и Торецк руснаците са обстреляли жилищни райони. С касетни боеприпаси са атакувани Ивановка в Черкаска община.

Ракетни удари през нощта е имало и срещу Никопол, съобщи в четвъртък сутринта Валентин Резниченко от Днепропетровската областна администрация. Нощ без ракетни атаки е регистрирана в Одеска област. Ракетни удари през нощта е имало срещу Никопол, съобщи в четвъртък сутринта Валентин Резниченко от Днепропетровската областна администрация. Руската армия е използвала „Град“, като е изстреляла над 20 реактивни снаряда. Няма жертви, сапьори издирват невзривени ракети.

Военнослужещи от 231-и батальон на Териториалната отбрана с помощта на дрон с термовизорна камера са унищожили изнесен напред наблюдателен пункт на руската армия в Донецка област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

4

забелязва се едно, точно 18 са дежурните троловете/профили които агитират и пишат хейт под всяка статия против Русия или неприемливи мнения. А рейтингите се манипулират.

22548

3

dolivo

22.07 2022 в 16:04

троликите отдолу много се радват в напоените с опорки коментари, браво

опорка 1 - "прецизност" - дрън дрън. с повтаряне не става истина. Руската тактика е терор и одеало от разрушения

опорка 2 - "нацисти" - олеле, за едни партизани, за други нацисти, за трети терористи. въпрос на гледна точка.

опорка 3 - криене в граждански обекти - хахаха. На война, да вземат да застанат строени в добре обозначени отделни сгради всички военни за добро отстрелване. Идиоти. Войната е мръсна и грозна, няма чистота и прецизност. А руските военни всеки път като объркат нещо или нарочно ударят цивилен обект - да, там де е криел поне 1 нацист плюс депо за оръжия. А истината е, че руската война произведе 20+ милиона "благожелатели" на русия. Наречи ги всички нацисти, за по лесно. Пропагандата и от двете страни е сериозна. Руската си е световноизвестна с демагогията си.

-490

2

EA Trash

22.07 2022 в 00:46

Като падне Краматорск, а той ще, вече ще им припари жестоко на нацитата.

-7325

1

Прецизно ги изчегуртват нацитата, без цивилни жертви, няма значение че се крият в училища и болници.

 
X

Да помогнем на украинските деца!