Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Опозицията в Сърбия няма да признае резултатите от вота

offnews 02 април 2017 в 19:20 2433 0

Велимир Илич, лидерът на партия Нова Сърбия, заяви, че партията му няма да признае днешните президентски избори в страната за легитимни, предава електронното издание Balkan Insight, цитирано от "Фокус". 

По време на пресконференция Илич коментира, че вотът е бил проведен насред „поредица от нередности“, както и че, наред с други неща, изборни бюлетини са били попълвани извън избирателните секции.

Нова Сърбия беше доскоро част от управляваща коалиция със Сръбската прогресивна партия на бившия премиер Александър Вучич. Сега обаче партията на Илич подкрепя опозиционния кандидат Вук Йеремич.

Член на сръбската избирателна комисия в град Кикинда, провинция Войводина, заяви, че многобройни нередности са били докладвани в десетки изборни секции в града. 

Според думите на представителя, различни хора са проверявали пред изборните секции дали гражданите гласуват. У непознатите е имало изборни списъци, които по закон са забранени. Полицията е действала по един от случаите с предполагаемо купуване на гласове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!