Quantcast

ООН: Свалянето на малайзийския самолет е военно престъпление

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2014 в 16:28 5209 5

Снимка Reuters

Падналият малайзийски самолет

Свалянето на малайзийския самолет в Украйна може да се сметне за военно престъпление. Това обяви върховният комисар на ООН за правата на човека Нави Пилай.

Според информацията от черните кутии самолетът е бил поразен от шрапнел от избухнала ракета и се е разбил заради голяма експлозивна декомпресия, съобщиха от украинските сили за сигурност.

Като се имат предвид обстоятелствата, това нарушаване на международните закони може да се окаже равностойно на военно престъпление, подчерта Пилай.

Пилай подчерта, че ще бъде направено всичко възможно отговорните за трагедията да бъдат изправени пред съда.

Трябва задължително да се проведе бързо, независимо, щатно и резултатно разследване на трагедията, допълни комисарят на ООН за правата на човека.

Боевете в Източна Украйна отново попречиха на международния екип от експерти, които разследват самолетната катастрофа. 

При падането на малайзийския самолет на 17 юли загинаха 298 души. Украйна и Русия си размениха нееднократно обвинения за предизвикването на катастрофата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.07 2014 в 09:52

Разговор между Обама и путин
Обама:
Вие свалихте самолета в Украйна.
Путин:
А вие биете негрите.
Обама:
Вие снабдявате сепаратистите с оръжие.
Путин:
А вие биете негрите.

29.07 2014 в 01:34

А агресията срещу Югославия, Ирак и Афганистан не е ли военно престъпление?

Пиндосите се нахвърлиха върху суверенни държави, действайки като международен жандарм в нарушение всякакво международно право и дори в нарушение самия устав на НАТО.

Евромайданския преврат, който свали законното правителство на Украйна и постави на власт хунтата в Киев не беше ли подкрепян изцяло от еврогейско-педероатлантическия алианс?

28.07 2014 в 17:57

ПУТИН-ХУЙЛО!
https://www.youtube.com/watch?v=UyJ4l1HkzcQ

28.07 2014 в 17:01

Американците като стой та гледай могат да го напъхат в кенефа, и да пуснат водата. Тоя самолет е твърде голяма издънка, а той прави и други. Все с нещо трябва да си избършат ръцете, и някво дребно задморско феодалче, е подходящ парцал.

28.07 2014 в 16:41

Не само свалянето на самолета военно престъпление, но и бомбардировките по вивилни в ЮИ Украина. Но едва ли порошенко ще получи адекватна присъда от трибунала в Хага, като се има в предвид че за войните в Югославия, нито един хърватски или босненски лидер не получи тежка присъда, въпреки избитите сърби.