Обвинените за атентата в Москва остават в ареста до 22 май, двама се признаха за виновни

OFFNews 25 март 2024 в 07:25 3586 4

Александър Земляниченко

Снимка БТА/АП

Александър Земляниченко

Съдът в московския район Басманни определи мярка за неотклонение арест до 22 май на четирима души, срещу които бяха повдигнати обвинения за извършване на терористичния акт срещу концертната зала „Крокус сити хол“ в петък, при който загинаха 137 души, а най-малко 182 бяха ранени, съобщи БТА. 

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов. Мирзоев, Рачабализода и Файзов са граждани на Таджикистан. В информацията не се уточнява гражданството на Фаридуни.

Файзов беше донесен в съдебната зала с носилка, като видимо той е изгубил едното си око, поставен му е и катетър. Според силите за сигурност той е оказал съпротива при ареста.

По-рано Мирзоев и Рачабализода се признаха за виновни. 

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", но руският президент Владимир Путин заяви, че извършителите са бягали към Украйна, която според него е подготвяла "прозорец", за да им позволи за се скрият на украинска територия. 

"Амак" - т.нар. информационна агенция на "Ислямска държава", публикува видеозапис от нападението в концертната зала "Крокус сити хол" край Москва. "Амак" твърди, че видеото е заснето от самите нападатели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

5

user4eto

25.03 2024 в 17:00

На единия му отрязаха ухото пред камера по време на ареста. И да не е виновен, ще признае, че и марсианци е убивал.
Нескрита тайна е, че фсб подбират ислямизирани клетки, които да неутрализират тържетсвено или да ги използват за провокации.

400

4

демотиватор

25.03 2024 в 10:09

'Сичките са с убави украински имена... и с визитки на Зеленски и Сирски у джоба, както и снимки с автограф на Байдън и на фон дер Лайен (ジ)

2099

3

Mateevk

25.03 2024 в 09:03

Да, сега могат да се очакват всякакви признания и разкрития, а то е пределно ясно какви точно вършат най-много работа на Путин.

22548

1

dolivo

25.03 2024 в 08:50

единия без око, другия без ухо, бил си го изял

то че са изроди нападателите, ако са те де, а не случайно хора хванати, ама и апаратчика е картинка също, как изтезава на място

мен са ме накарат да си изям окото, директно признавам всичко



 
X

Да помогнем на украинските деца!