Обама и Меркел единни за нови санкции срещу Русия

OFFNews 02 май 2014 в 20:46 2887 0

Барак Обама и Ангела Меркел

Американският президент Барак Обама говори днес в Белия дом с канцлера на Германия Ангела Меркел, която е на посещение в САЩ и обяви, че двамата са единодушни, че е напълно възможно да бъдат наложени още санкции на Русия за действията и в Украйна. Този път ще бъдат засегнати секторни политики.

Американският президент Барак Обама призова Москва да окаже влияние на проруските групировки в Украйна да прекратят съпротивата си и подчерта, че е ужасен фактът, че групировките държат като заложници международни наблюдатели, предаде "Ройтерс".

Американският президент заяви още, че властите в Москва незабавно трябва да направят всички възможно да освободят държаните в плен наблюдатели на ОССЕ. 

Меркел и Обама дадоха пресконференция в градината на Белия дом. Американският президент благодари на Германия за ясната позиция по украинската криза. Той разкритикува руската пропаганда, че виновно за кризата е правителството в Киев.

Междувременно започна извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, което беше поискано от Москва.

Постоянният представител на Русия Виталий Чуркин предупреди, че наказателната акция на Киев в Източна Украйна ще "има катастрофални последствия".

По думите му САЩ и ЕС пречат за мирното уреждане на конфликта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови