Украйна с ултиматум към сепаратистите

OFFNews 02 май 2014 в 13:45 1842 5

Снимка http://kvedomosti.com/

Вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков обяви исканията на Службата за сигурност на страната към проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Аваков ги призова да свалят оръжие, да пуснат взетите за заложници, да освободят окупираните сгради и да прекратят безредиците. В противен случай „наказанието е неизбежно“, написа той в страницата си във Facebook.
В резултат на започналата тази сутрин операция в Славянск Украйна е установила контрол над всички 10 блокпоста, градът е обкръжен и са "задържани терористи", по думите на министъра.

Властите заявиха, че проруски активисти са използвали преносими зенитно-ракетни комплекси, за да свалят два хеликоптера Ми-24. По информация на министерството двама украински военнослужещи са загинали по време на престрелка в Славянск. Има и ранени. Четирима души са задържани за извършения обстрел по време на операция на пропускателния пункт в района на Славянск, съобщи пресслужбата на военното министерство на Украйна.

В отговор украински хеликоптери са нанесли ракетни удари в района на блокпостовете в Славянск, пише руската РИА Новости.

РИА Новости цитира и лидера на местното отделение на Комунистическата партия на Украйна Анатолий Хмелевой, че проруските активисти в Славянск са изоставили блокпостовете в северната част на града, а вместо тях строят барикади по-близо до центъра на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови