Нощни руски ракетни удари по Киев, Харков и Днипро: отломки поразиха сграда в столицата и убиха 3-ма

OFFNews 24 юни 2023 в 09:19 2318 1

Ударената сграда

Снимка Telegram / Дмитрий Гордон

Ударената сграда в Киев

Русия атакува Киев, Харков и Днипро с ракети тази нощ. Трима души бяха убити в украинската столица, осем - ранени, 24 - спасени, след като отломки от свалените от украинската противовъздушна отбрана ракети попаднаха върху 25-етажна сграда в Соломенския район на Киев и причиниха пожари на три от етажите, съобщават БТА и УНИАН, като се позовават на министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

Противовъздушната отбрана на Украйна е засякла и свалила 50 ракети, казва говорителят на украинските ВВС полк. Юрий Игнат.

"Трима души вече са загинали, а осем са ранени. Двадесет и четирима души са спасени от Държавната служба за извънредни ситуации", каза Клименко за случилото се в Киев. Там на 40 коли на паркинг са били нанесени щети, съобщи Сергий Попко, ръководител на военната администрация на столицата. Спасителите и полицията все още работят на мястото на инцидента. На спасените и роднините на загиналите се оказва психологическа помощ, допълниха от МВР. Мястото е отцепено, а органите на реда са разположили мобилен пункт, където хора могат да сигнализират за изчезнали близки, съседи. Има неидентифицирани жертви, за идентифицирането на които е необходим ДНК анализ.

В нощта срещу 24 юни окупаторите се опитаха да ударят не само Киев, но и Харков и Днипро. В Украйна беше обявена широкомащабна въздушна тревога, която беше отменена сутринта.

Ройтерс съобщава за щети в Харков. Най-малко три ракети са поразили втория по големина град в Украйна. Една от тях е ударила газопровод и се е стигнало до пожар, каза кметът на града Игор Терехов.

В Днипро в Централна Украйна осем къщи бяха унищожени при атака срещу града.

Има информации за експлозии и в други градове, но няма засега данни за жертви или щети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews