Москва демонстрира военна мощ на Червения площад (снимки и видео)

OFFNews 09 май 2014 в 10:21 25734 59

В Русия днес се проведе традиционният парад за Деня на победата.

Демонстрацията на военна сила на Червения площад в Москва тази година се проведе на фона на конфликта в Украйна и патриотичните настроения след анексирането на Крим. Парадът продължи повече от час и беше наблюдаван от руския президент Владимир Путин.

Паради са предвидени днес също и в Санкт-Петербург, Калининград, Севастопол, Екатеринбург, Новосибирск, Хабаровск. 

Две хиляди души и 90 военни машини дефилираха на Дворцовия площад в Санкт-Петербург. Сред техниката беше и самоходният зенитно-ракетен комплекс "Панцирь-С", системите за залпов огън "Ураган" и "Град", бронирани автомобили "Тигр", бронетранспортьори.

В 10.00 часа московско време на Червения площад в чест на 69-ата годишнина от победата във Великата отечествена война преминаха 10 000 войници, 151 военни машини, а в небето полетяха 69 самолети и хеликоптери.

Парадът с военна техника беше открит от 13 бронирани автомобила „Тигър“. След тях преминаха 15 броя БТР-80, които влизат в състава на 810 бригада на Черноморския флот, базирана в Севатопол. Това е и една от най-новите машини на руската армия. За първи път бяха показани и бронирани автомобили с висока проходимост „Тайфун“.

Противовъздушната отбрана беше представена от самоходната огнева установка „Бук- М2“, последвани от най-новата зенитна ракетна система С-400 "Триумф" и от гордостта на руската армия – подвижния ракетен комплекс „Топол-М“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!