Митичният полк Азов започна контраатака в Мариупол

OFFNews 18 април 2022 в 16:37 33078 17

Майор Денис Прокопенко, командир на азовците в Мариупол.

Бойците от полк "Азов" водят контраатака в блокирания от многобройни руски войски Мариупол.

"Отбраната на Мариупол продължава. Въпреки превъзхождащите сили на противника, бойците от полк "Азов" извършват контраатака", се казва в съобщението на полка в Telegram.

"Има такава работа - да утилизираме руски глупаци. Полк "Азов" в Мариупол се справя отлично с това. На видеото има рейд на азовчани", коментира командирът Максим Жорин.

Мариупол е под обсада от 1 март. В града няма вода, светлина, топлина и комуникации. Мнозина не могат да намерят своите близки, които са останали в града след пълномащабната инвазия в Русия и блокадата от окупаторите. Мъртвите, които няма кой да погребе, се заравят в масови гробове. Появиха се и гробове в дворовете на жилищни сгради и по улиците на града.

На 15 април говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Александър Мотузяник каза, че в Мариупол в близост до завода на Илич и в района на пристанището се водят активни боеве. Руските окупатори непрекъснато привличат допълнителни части за щурма, но не могат да превземат напълно Мариупол.

Заместник-командирът на полк "Азов" с позивна "Калина" каза, че е възможна деблокада на Мариупол. Той допълни, че защитниците на града се бият и чакат решителни действия от военнополитическото ръководство на страната.

Абонирайте се за канала на OFFNews в Telegram https://t.me/OFFNewsBG

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

23

Merc

19.04 2022 в 18:47

"Азов" е пример за мъжество и патриотизъм , за разлика от шушумигите на Копейкин и феновете на Путлер , които се опитват да се изказват в този форум.

605

22

avitohol

19.04 2022 в 17:22

alfakentavur не е вярно това е командира. Той си го казва човека в мнго видеота, а оня по новините не го знам какъв е. Все пак един полк има няколко батальона. И този човек си е в Мариупол.

2550

21

alfakentavur

19.04 2022 в 09:49

Този вероятно е командир на частта от полка, която е в Мариупол

605

20

avitohol

19.04 2022 в 09:21

Денис Прокопенко е командира на полк Азов и е подполковнок вече
 
X

Да помогнем на украинските деца!