Меркел призова премиерите на германските провинции да спазват по-строгите COVID ограничения

OFFNews 29 март 2021 в 08:05 1394 0

Германският канцлер Ангела Меркел призова премиерите на 16-те провинции да спазват въведените ограничения заради увеличаващия се брой на заразените с коронавирус, предаде БТА. 

Снощи, в телевизионно интервю, тя заяви, че някои провинции не спазват правилото за "аварийна спирачка", която провинциите се съгласиха да задействат при определен брой на инфекциите.

"Трябва да прилагаме правилните мерки с изключителна сериозност. Някои провинции го правят, а други - не", изтъкна канцлерката.

Тя прикани тези провинции да се откажат от плановете за разхлабване на мерките и да спазват строгото ограничаване на социалните контакти, полицейски час и изисквания за работа от вкъщи.

Вчера броят на заразените от коронавирус в Германия стигна 17 176 души- това са близо 127 на 100 хил. души, доста над набелязаните 100, при които е предвидено задействането на "аварийната спирачка".

Меркел отбеляза още, че не е убедена, че взетите досега мерки са достатъчни да спрат третата вълна на пандемията: 

"Какви допълнителни мерки са ни нужни? Трябва да направим повече. Имаме възможности за ограничаване на излизанията, допълнително ограничаване на контактите, носене на маски, плюс стратегии за тестване навсякъде" 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови