Майките на артилеристи от Москва пишат до Путин: използват нашите мобилизирани за пушечно месо

OFFNews 12 март 2023 в 14:59 7440 11

Снимка Telegram / СОТА

Майките и съпругите държат плакат с името на частта, в която служат техните близки.

Група руски съпруги и майки призоваха президента Владимир Путин да спре да изпраща съпрузите и синовете им „като пушечно месо“ на фронта, където им възлагат да се присъединят към щурмови групи без да са минали подходящото обучение или да са получили съответното оборудване, съобщи CNN с позоваване на материали от руския сегмент на социалните мрежи.

Във видео, споделено в независимия руски телеграм проект СОТА група от 18-ина жени държи плакат с дата 11 март 2023 година и надпис „580-та отделна гаубична артилерийска дивизия“, от която явно са близките на развълнуваните жени. Ето и пълният текст на изявлението им:

"Ние, жените, майките и роднините на мобилизирани през септември 2022 година от Московска област се обръщаме към Владимир Владимирович Путин и Сергей Кужугетович Шойгу, молим да ни помогнете. Нашите мобилизирани в продължение на три месеца преминаха обучение по военни специалности и артилерия.

На 27 декември 2022 година бяха изпратени в зоната на Специалната военна операция, където два месеца се намираха в очакване на артилерийски оръдия. В началото на март им заявиха, че сега те са щурмова пехота. Минаха обучение за 4 дни. Вече пети ден моят съпруг и други мобилизирани като артилеристи се намират на огневата линия срещу противника.

Нашите мобилизирани ги хвърлят като пушечно месо да щурмуват укрепленията на противника. По петима души в рота срещу 100 души добре въоръжени мъже на противника. Молим да бъдат отзовани момчетата от огневата линия и да бъдат обезпечени с артилерийски оръдия и боеприпаси. Те са готови да отдадат своя дълг към родината по специалността, по която са били обучавани, но не и в качество на щурмова пехота".

От CNN посочват, че не са успели да проверят от независими източници твърденията на жените от видеото. Ходът на Русия да изпрати стотици хиляди да се бият на бойните полета в Украйна породи недоволство и протест и накара много руснаци – особено млади мъже – да избягат от страната, посочва телевизионният канал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

11

6екеr4о

15.03 2023 в 10:43

Кремльовската пропаганда е кошмарна. Преди пандемията бях за седмица в гр. Казан, Татарстан, та погледах местна телевизия.
Мисля, че не е широко известно, но всичките им информационни телевизионни канали са в 2 варианта, ако не преувеличавам, единият за вътрешна употреба, другия за външна.
Та в тези канали от години денонощно се дрънчи, че войната със США, с целокупния Запад, почва, почва едва ли не, още утре!
Даже едната вечер за мое удивление двамата водещи, мъж и жена, на вечерна информационна емисия направо испаднаха в истерия, с такива безподобни крясъци обясняваха империалистическата завоевателна политика на НАТО...

900

10

Маги Стралска

15.03 2023 в 10:41

тия па.... тръгнали да се молят.... неместо.... да фанат точилките....

22548

9

dolivo

13.03 2023 в 08:34

Бас държа, че всички дето са мобилизирали са ги лъготели, че ще са артилеристи, за да траят и не разстрелят старшината в центъра за наборници на място.

А 90% от тях са за пушечно место, всъщност.

Жестокостта на пробуждането в реалността е връхлетяло тези крави разплодни. Извинете за грозната обида към т.нар. майки, но да го направиш, нахраниш и отгледаш не е достатъчно, за да се наречеш майка.

-1650

8

ob1

12.03 2023 в 20:45

Ти пък, сякаш орКера и спирта знаят оркски...

3767

7

Име на профила

12.03 2023 в 19:47

Хмм трябва да поработя още малко с "о" и "а" - на руски много "о"-та без ударение се четат и произнасят като "а"-та, ама не ми идва естествено да го изписвам така още.

Ще работя над това, другари спирт и оркер, честна пионерска!

3767

6

Име на профила

12.03 2023 в 19:45

Такива кадри гледам почти всеки ден за разсънване, като ровя по международните новини... Сигурен съм, че и Офнюз ги виждат, просто пропускат доста - иначе ще стане досадно.

Тетки от едната страна, мобики от другата, всички се жалват на вл. вл. - "послушайте, мол, нас - мъ знаем, что въ очень добръй - ета военкоматъ, командиръ, частнъе армии, губернаторъ, вообшье - все останльнъе плохие. Памагите нам вл. вл.!"

Жалко е, не е тъжно даже. Жалко и мерзки.

Освен това днес осъзнах, че няма да се занимавам да им пиша на руска кирилица повече, а просто ще транслитерирам техните думи с нашия оригинал. "Вервайте" ми, звучи едно към едно ако го прочетете като горе.

За по-лесно, не виждам защо да бъда политкоректен към режима/партията, измислили политкоректността преди век.

-240

5

редовно четящ

12.03 2023 в 19:18

Обаче нямат нищо против войната.

22548

4

dolivo

12.03 2023 в 19:06

Събудете се лелки, избиват децата ви!

Или почвайте нови да правите, тези са заминали...

Деба и простотията... Хареса ми метафората овчица пише писмо на Кумчо Вълчо

345

3

Джендо Джедев

12.03 2023 в 15:59

Тия па намерили на кого да пишат! Все едно овчици да пишат на Кумчо Вълчо, че някой (странно кой ли!!!) им яде агънцата... :D

2073

2

Johnny B Goode

12.03 2023 в 15:34

Значи нямат против тьотките мъжете и синовете и им да стоят на сигурно и с оръдия да избиват хора отдалече, ама протестират, че може тях да ги убият.
Особености на руския антивоенен протест.
Има нещо генетично сбъркано в това племе и това си е.
 
X

Да помогнем на украинските деца!