Мадона основа детска болница в Малави

OFFNews 12 юли 2017 в 08:29 3782 0

Снимка Reuters

Мадона откри детска болница, основана от благотворителната ѝ организация "Raising Malawi" в присъствието на президента на югоизточната африканска държава. Болницата носи името на осиновената ѝ дъщеря Мърси Джеймс.

Американската певица бе приветствана като "символ на майчинския дух" от държавния глава Питър Мутарика. Институтът за детска хирургия и интензивна грижа се намира в Блантайър - вторият най-голям град в страната.

Това е първата подобна инициатива на фондацията на Мадона в държавата, където средната продължителност на живота трудно надхвърля 40 години.

"Не само ще осигурим детска болница на световно ниво, но това ще бъде и център за обучение. Тя ще е както за лечение, така и за подготовка", каза Мадона на откриването.

Певицата осинови две малавийски деца - Дейвид Банда и Мърси Джеймс, през 2006 и 2009 година, както и близначките Естер и Стела по-рано тази година. Тя има още две деца - Лурдес и Роко.

Мадона основа благотворителната организация през 2006 година, за да осигури здравеопазване и образование, основно за момичетата в една от най-бедните държави на света. Досега тя е построила 10 училища в Малави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови