Летище "Завентем" възстановява работа частично

OFFNews 03 април 2016 в 11:09 1784 0

12 дни след като бе ударено от самоубийствени атентати, брюкселското летище "Завентем" отваря врати частично, предава Би Би Си.

Летището преустанови всички полети на 22 март, когато при експлозии в залата за заминаващи, а след това и в брюкселското метро, загинаха общо 35 души.

Днес ще излетят само три полета на Брюкселските авиолинии, първият от които ще в ранния следобед с посока Фаро, Португалия. По-късно други два самолета ще излетят към Атина и Торино.

Въведени са по-строги мерки за сигурност. Влаковете и автобусите до терминала все още са спрени и достъпът ще е възможен само с кола или такси. Превозните средства ще бъдат проверявани на влизане в летището, на входовете към временната зала за заминаващи ще се извършва проверка на документи за самоличност и бордни карти, като ще бъдат допускани само пътници. Запазва се старата процедура за преминаване през охрана преди качване в самолета.

Първоначално се очакваше "Завентем" да отвори врати в сряда, но преговорите за налагане на новите мерки за сигурност завършиха в петък.

Представител на летището заяви, че е възможно то да продължи работа с пълен капацитет към края на месец юни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови