Легендарен футболист на СССР грабна Калашника да брани Украйна

OFFNews 07 април 2022 в 12:21 9455 2

Легендарният футболист Игор Беланов е вляво на снимката.

Една от най-големите футболни звезди на 80-те години, легендарният нападател на Сборная на СССР и Динамо Киев Игор Беланов се включи в редовете на териториалната отбрана на Украйна срещу руските нашественици.

През 1986 г. той спечели най-високото футболно отличие в Европа "Златната топка" на "Франс Футбол". Тогава нападателят направи истински фурор. На световното първенство в Мексико с екипа на Съветския съюз набута хеттрик във вратата на Белгия, а с клубния си отбор Динамо Киев спечели Купата на носителите на купи в Европа и първенството на СССР. Беше истинско страшилище за вратарите по онова време.

Днес Беланов, който вече е на 61 години, отново е страшилище, но за руските агресори в родната си Украйна. Без да се замисли знаменитият футболист нарами Калашника и вече е в окопите на украинската съпротива.

За Украйна в момента се сражават десетки настоящи и бивши звезди на спорта. Сред тях са шампионите по бокс Виталий и Владимир Кличко, както и действащия шампион в свръхтежка категория Олександър Усик, който временно се оттегли, за да се подготви за реванша за поясите срещу Антъни Джошуа. Същото важи за Василий Ломаченко, който е шампион по бокс на две олимпиади, както и за много биатлонисти, тенесисти и футболисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

4

Johnny B Goode

07.04 2022 в 15:23

Ивайло, по-скоро той ще денацифицира дивата азиатска сган и ще и помогне да си остави костите и старото желязо по украинската земя.

2550

2

alfakentavur

07.04 2022 в 13:59

Това е борба между нормалните хора и дивите азиатски орди от ужикм православната Империя на Злото.