Латвия спира договорите за сътрудничество с Русия

OFFNews 05 август 2022 в 16:30 1642 1

Отношения Латвия - Русия.

Снимка ПолитЭксперт

Латвия спира действието на двустранните споразумения с Русия.

Латвия спира действието на междуправителствените договори с Руската федерация за сътрудничество в различни области, съобщи МВнР на страната. Рига няма да изпълнява повече междуправителствените съглашения за икономическо сътрудничество, както и това за опростения порядък да пътуване между двете страни за жителите на крайграничните райони.

Пълният списък със суспендираните спогодби фигурира в публикувания в петък в „Латвияс Вестнесис“, аналог на българския „Държавен вестник“, списък.

С решението на латвийските власти престават да действат още споразуменията:

„За създаване на междуправителствена комисия в сферата на икономическото, научно-техническото, хуманитарното и културното сътрудничество“;

„За избягването на двойното данъчно облагане и укриването на данъци във връзка с данъците върху печалбите и имуществото“;

„За социалната защита на военните пенсионери на Руската федерация и членовете на техните семейства, живеещи на територията на Латвия“.

Уточнява се, че действието на всички споразумения, с изключение на това за документите за военни пенсионери и двойното данъчно облагане (те бяха суспендирани на 16 май), се прекратява считано от 1 август.

През май Латвия обяви прекратяването на споразумението за сътрудничество с Русия в областта на културата. Тогава в Министерството на културата на републиката това беше обяснено с нежеланието да се сътрудничи с „режима на Путин“ до пълното изтегляне на руските войски от територията на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3667

1

fik1

05.08 2022 в 16:37

и тези имат граница, а ние тука лъвовете през две големи държави пълним гащите
 
X

Да помогнем на украинските деца!