Краснопол-М2 може да е ключът към руските военни действия през зимата

OFFNews 14 ноември 2023 в 10:21 15443 5

Краснопол

Снимка Wikimedia

Руската промишленост вероятно ще се опита да подобри летателните характеристики на "Краснопол" и да намали времето за откриване на лазерната енергия на снаряда.

Русия обяви, че ще увеличи производството на своите 152-милиметрови артилерийски боеприпаси с лазерно насочване Краснопол-М2 и ще подобри характеристиките на снаряда при лоши метеорологични условия, съобщава в днешната си сводка британското военно разузнаване.

Руската артилерия вече е постигнала успехи с "Краснопол", като често я използва за прецизно насочване към украински превозни средства.

Руската отбранителна промишленост не успява да произведе достатъчно конвенционални боеприпаси. Планираното увеличаване на производството в Краснопол вероятно е опит за по-ефективно използване на производствения капацитет, пише в сводката.

Русия използва безпилотни летателни апарати за обозначаване на цели за Краснопол, като осветява целта с лазерен лъч. Ниската облачност обаче е основният ограничаващ фактор за ефективността на снаряда, тъй като неговият лазерен детектор няма време да забележи лазерната енергия и да маневрира за нанасяне на удар.

Руската промишленост вероятно ще се опита да подобри летателните характеристики на "Краснопол" и да намали времето за откриване на лазерната енергия на снаряда.

С наближаването на зимата вероятно достъпът на Русия до подобрени прецизни боеприпаси ще бъде един от ключовите фактори за оперативното ѝ представяне в Украйна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1066

    5

    alcom4

    17.11 2023 в 16:37

    Ако четем и слушаме излияния та на руската имперска пропаганда ,всичко тяхно е "най".В този "техен "смисъл би трябвало да са завладели целият свят ,защото според пропагандата на Кремъл те били "над останалите".Да не говорим за хвалбите им ,относно войната.Като ги слушаме вече ,да са победили и превзели 3 пъти Украйна.Истината обаче е друга.Украйнците си върнаха 60 % от първоначално окупираната им теритеория ,от началото на войната.

    11978

    4

    edin slep

    15.11 2023 в 16:55

    В Русия нещата са до някъде като в българския филм "Кит" и това е добре за Украйна и за нас впрочем. Мърлявщината е повсеместна, но имат и успехи, да не си кривим душата.

    Те направиха първите плаващи ядрени електроцентрали, теорията за стелт технологията е на руснаци, дори е публикувана в открити източници и от там се заинтересуват американците и правят Ф 117.

    145

    3

    Джендо Джедев

    14.11 2023 в 11:39

    "Русия обяви, че ще увеличи производството на своите 152-милиметрови артилерийски боеприпаси с лазерно насочване Краснопол-М2"

    От 500 годишно на 520. :D

    200

    2

    демотиватор

    14.11 2023 в 11:21

    "Руската промишленост вероятно ще се опита да подобри..."

    "вероятно" не значи "сигурно", а "ще се опита" не значи "ще успее" (ジ)

    -1845

    1

    ob1

    14.11 2023 в 10:46

    Орките не са в състояние нормални снаряди да произвеждат и просят от дебелото Ким, обаче с лазерно насочване няма проблеми, направо ще заринат фронта...
    Гледали сме го тоя филм.
    Имаше серия с крилати ракети, имаше с кинжали, имаше с терминатори, с безаналогови *****... аре нема нужда, само чебурашките им вярват.
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16