Quantcast

Контраудар: Русия ще конфискува имоти и активи на компании от САЩ и ЕС

OFFNews Последна промяна на 05 март 2014 в 12:10 19623 28

Снимка РИА Новости

Русия готви законопроект за конфикация на активи на компании от ЕС и САЩ

Русия планира контрамерки срещу САЩ и Европейския съюз, ако й бъдат наложени санкции. Те включват конфискуване на имуществото и активите на европейски и американски компании, в това число и частни.

Това предвижда законопроект, подготвян от Съвета на Федерацията в Русия, съобщава РИА Новости.

Законопроектът ще даде правомощия на президента и правителството за защита на нашия суверенитет от покушение, заяви председателят на комисията по конституционно законодателство и автор на законопроекта Андрей Клишас.

По думите му в момента юристите проучват доколко подобна конфискация на активи на задгранични компании, в това число и частни, както и на частни лица, е в съответствие с Конституцията на Русия.

Нямаме никакви съмнения за това, че това съответства на европейските стандарти. Достатъчно е да си спомним ситуацията в Кипър миналата година, когато конфискацията на активи беше едно от условията пред страната, за да получи помощ от страна на Европейския съюз, посочи Клишас.

Мерките за конфискация на имуществото на чуждестранни компании ще бъдат записани в отделен федерален закон.

Преди дни САЩ заплаши Русия със санкции, които могат да бъдат наложени до дни, както и с изключване на страната от Г-8.

С налагане на санкции заплаши и ЕС, като окончателното решение трябва да бъде взето на днешната среща на върха в Брюксел.

Санкциите може да включват забрана за пътуване, замразяване на активи и прекратяване на икономическите преговори с Русия, обясни френският външен министър Лоран Фабиюс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2014 в 07:12

До МЕНТЕ Кутев

Ех-о-о-о-о-о МЕНТЕ,

Ех-о-о-о-о-о mechok, опа пардон mishko страхлива,

Ех-о-о-о-о-о ПРОТЕСТИРАЩ, проститутко ефтина заразна с двете дисертации и фондовата борса,

Ех-о-о-о-о-о МЕНТЕ Професор Балкамски,

Ти ШИЗОФРЕНИКО ВИРТУАЛАЕН как си?
Пукаш ли се по шевовете си от злоба? А тъпако прост? ИДИОТ жалък, долен и подмолен.

05.03 2014 в 22:47

Йончев,
Йончеееев, смили се бе! Човек ли си или машина.
Тва жУвотно коректор земи го изтрий накрая да не се мъчи.
Направо драска по мозъчните клетки на четящите.
Баси, ужасно е. Все едно онова куче... лази само с два предни крака и червата му се влачат. Ми не ракия, не уиски, ми сярна киселина не помага да не го забележиш.

05.03 2014 в 22:40

До Сит Лорд

Както винаги се скри мико. Стрхливец бъзлив. Да те и.....а и скитския юнак.

05.03 2014 в 18:47

Я прочетете от OFFNEWS.BG

"Изтече разговор, в който естонски министър се съмнява пред Аштън, че лидер на Майдана е наемал снайперисти"

05.03 2014 в 18:26

До Сит Лорд

Това ти го писах днес по друг повод. Ти се скри като стрхлива мишка в смрадливата си дупка, щеше да пукнеш от задух, но не се показа да ми отговориш.
Затова пак:

"Това, че нападаш подло в гръб не се и съмнявам. На теб душичката ти е подла като на всеки евреин. Само, че и в гръб как ще нападнеш? С клавиатурата ли? С мищката ли?
Да ти кажа я виж та грабни мишката тъпако страхлив. Ти понеже си мишка страхлива, криеш се в миши дупки, така че с мишката удряй.
А кажи ми пъзльо колко пъти в нашите с тебе задушевни диалози съм ти задавал конкретни въпросчета и съм искал от теб конкретни кратки отговори без клишета и простотии и ти си ми отговорил?
Нито на един въпрос не си гъкнал. Завираш се във вмирисаната си дупка мишко страхлива и трепериш.
Е това си ти страхливицо подъл. И после си показваш муцуната миша и нападаш в гръб. Това си ти плужеко олигавен."

и още до Сит Лорд :

"Добре де, ама още си в дупката си мищко страхлива. Още се страхуваш да ми отговориш на въпросът ми към теб. Говоря за последния си въпрос и ти много добре знаеш какъв беше той. Излез бе човече, излез на чист въздух, покажи се бе. Ще се удушиш в тази смрад в дупката си бе. Без въздух ще останеш,ще вземеш да се гътнеш и после на моята съвест ще ми лежиш. Аз за теб може да съм гад, но чак пък толкова не съм. Е, имаше моменти да те убивам, но то е от раз, нямаше да се гърчиш.Но чак да се задушаваш и да се гътнеш в смрадта си, чак толкова не съм садист. Така, че излез и говори. "

и още до Сит Лорд :

"Страхливец. Страх те е от един отговор. Ако не искаш всички да го четат ще ти дам Е-MAIL, не този горе. Там ми пиши. Само аз ще чета. Поне малко от малко някаква наченка на мъж покажи бе мишко страхлива. Моше Даян в гроба ще се обърне ако разбере за теб бе нещастнико жалък страхлив. "

05.03 2014 в 18:14

Сега,

колкото ш да ми е неприятно, констатирам, че отношение по темата конкретно почти е взел единствено моят "МНОГО СКЪП И ДРАГ ПРИЯТЕЛ, а имено Сит Лорд-а и то с едно изключение, където е много смел.
Аз отделно ще се обърна към него за смелостта му.

Всичко друго, ако използвам вашите ДЕМОПЕЕРАСКИ стандарти е едно безкрайно, тъпо, простащко тролене.

05.03 2014 в 15:06

Уважаеми господин барон, как напипахте юношеската ми мечта да притежавам магазин за бельо, и друго напипахте - злите езици говорят, че носа ми е голям.... вие очевидно сте една малка баба Ванга.
Криза в Крим може много лесно да се направи, както няколко пъти споменах. Достатъчно е да има решени хора да я направят. няколко застреляни от засада със снайпер руски войници, няколко коли бомби и руснаците до толкова ще стегнат режима на сигурност в Крим, че даже и на местните ще им се извият свитки. Второ водата идва от Украйна - няколко слуха, че е отровена и ето ти ги рашките ще карат вода с танкери... накратко казано евтино и ефективно. Дори и най големият поддръжник на руската окупация на Крим ще му се изпари ентусиазма когато го джобят по 6 пъти на ден на различни блокпостове или когато види патрулиращи войници ще почне да се озърта за петото кьоше за да се скрие ако случайно гръмне бомба или ги стрелят от някъде. Така, че Путкин е наясно с това и иска бързо бързо да защити политическите си позиции защото затегне ли се там ситуацията плюс веселото отношение на еврото към рублата, плюс неясните заплахи за конфискация ще направят неговите приятелчета олигарсите леко нервни и току виж си помислили ... дали пък путкин не почва да прекалява. И накрая неговите си приятелчета може да му теглят куршума

05.03 2014 в 15:00

Хитрите англичани се дръпнаха от санкции ВВС пише , че американската хазна дължи на Русия 172 милиарда долара дълг в американски ценни книжа, а на Китай около 2 200 милиарда и те сега си ги искат не в долари -хартийки а в злато - въпросите хич не са лесни . ЕС го усуква за икономическите санкции - оказва се че като се сринала в понеделник руската фондова борса с 12% се е сринала и в ГБ с 1.7, във Франция с 2.8 и най-зле в Германия - 3.7% . Американците освен Русия май искат да съсипят и ЕС и особено Германия

05.03 2014 в 14:33

Естествено в международната политика и икономика да бъдат налагани реципрочни мерки. Западняците да не разчитат само те да се правят на твърди. Като са решили да ограничават други страни, ще получат съответния отговор, и за тяхно съжаление в този случай май ще бъде асиметричен. Тоя път прекалиха. Ще бъдат принудени да слязат на земята.

05.03 2014 в 14:20

Глупости, не им трябва да конфискуват, самите санкции които искат да наложат са в по голям минус за САЩ и ЕС отколкот за Русия.